Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

De Twintigers: Milan Verbist

ma 13 mrt. - 6:40

Opnieuw staat er een frisse lading jonge muzikanten te trappelen om hun talent te tonen in 'De Twintigers'. Deze keer is het de beurt aan Milan Verbist.
Milan Verbist

Wie is Milan Verbist? 

Jazzpianist Milan Verbist voelt zich als een vis in het water op het podium. Wie geregeld in Jazzcafé De Muze in Antwerpen vertoeft, zag deze Twintiger vast al aan het werk. De muziekmicrobe kreeg hij door van zijn vader, contrabassist Piet Verbist, met wie hij een huis, miniatuurtreinen én een collectie hete pepers deelt. Leer Milan kennen via onderstaande video.

Bekijk het concert van Milan op VRT MAX

Milan kreeg jazzmuziek met de paplepel mee. Als pianist is hij zowel solist, bandleider als sideman. Voor dit concert componeerde hij alle muziek zelf. Met Verbist Twist, Darker Nights en Song for Alfred laat hij zich als jazzpianist en als componist van zijn beste kan zien, samen met zijn maten Tristan Baars op contrabas en Arne Lagatie op drums.

Bekijk het volledige concert via VRT MAX.

De sleutelplaten van Milan Verbist

De sleutelplaten van Milan Verbist

Music Matters nodigt elke week een gast uit om vier sleutelplaten voor te stellen die om welke reden dan ook belangrijk zijn in hun leven en carrière. Deze week kiest onze derde Twintiger Milan Verbist (23) vier sleutelplaten uit. Milan is een Antwerpse jazzpianist die ondanks zijn jonge leeftijd al een overvolle concertagenda heeft. Hij richtte zijn Milan Verbist Trio (piano-bas-drum) op tijdens zijn studies aan De! Kunsthumaniora. Ondertussen is hij ook co-leader van verschillende andere bands.

9 maart 2023

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet