Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

De Twintigers: Nabou Claerhout

blijf verwonderd!

ma 25 jan. - 3:26

Hoe zou jij reageren als een befaamd jazzmagazine over jou schrijft: 'Nabou heeft echte sterallures'? Welaan dan: leer haar kennen! Hier is de 27-jarige jazztromboniste: verrassend, ondernemend en vernieuwend!
Nabou Claerhout - De Twintigers

Wie is Nabou Claerhout?

Nabou Claerhout (°1993) is een Belgische jazztromboniste die ook componeert,  arrangeert en daarnaast nog les geeft. Ze gaf haar naam aan het kwartet N∆BOU waarin ze heel innovatief aan de slag gaat met de trombone en een eigen sound creëert.  Ze laat zich in dit kwartet omringen door andere beloftevolle muzikanten: Roeland Celis, gitaar, Trui Amerlinck, contrabas en  Mathias Vercammen, drums. Ze maakte met dit kwartet al twee tournees met onder andere een concert op het befaamde North Sea Jazz Festival 2018 in Rotterdam.

Nabou haalde een master in muziek aan Codarts in Rotterdam en studeerde ook aan de Royal Academy of Music in Londen. Al op zeer jonge leeftijd kreeg ze de kans om samen te werken met artiesten als Bert Joris, John RuoccoDave Holland, Dave Douglas, Jeroen Van Herzeele, Akua Naru en vele anderen. Orkestervaring deed ze op bij het Gents Youth Jazz Orchestra, het National Youth Jazz Orchestra (Winnaar van ‘De Zilveren Notenkraker 2016’), Metropole Academy, Jong Metropole & Not So Bigband.

Ze kijkt op naar de Amerikaanse jazztrompettist Ambrose Akinmusire, wil wel eens gaan eten met Beyoncé en een wandeling maken met John Coltrane. Ze haat slangen en countrymusic en wil het liefst uren en uren babbelen met haar vrienden, gezellig met een pint en een zak chips. Maar als het erop aankomt komt ze de straat op tegen armoede en racisme. 

We zijn het allemaal eens met the London Jazz News: “There was real star quality in her soloing: strong tone, strong line, real presence.  Claerhout was a new name to me and is definitely one to watch out for."

Meer info: nabouclaerhout.com

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet