Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

De Twintigers: Tim Mulleman

blijf verwonderd!

ma 1 feb. - 4:20

‘Op ’t gemak, maar niet treuzelen’, dat is het levensmotto van pianist Tim Mulleman (°1993). De vraag is wel hoelang hij dat ‘gemak’ zal kunnen aanhouden? Het begint snel te gaan voor deze jongen.... Recent nog namen violist Philippe Graffin, celliste Amy Norrington en het Karski Quartet een arrangement op voor strijknonet van La Valse van Maurice Ravel. Dit arrangement van Tim Mulleman verschijnt binnenkort op cd.
Tim Mulleman - De Twintigers

Wie is Tim Mulleman?

Tim Mulleman verloor een stuk van zijn hart in Wenen, waar hij een half jaar studeerde. Een ander stuk gaat naar zijn Pianoduo Mimese waar hij het klavier deelt met zijn vrouw Hiu-Man Chan. Het duo werd finalist van Supernova 2019.  

Tim Mulleman profileert zich hoe langer hoe meer als componist, arrangeur en  transcriptor. Zijn grote voorbeelden zijn Luc Brewaeys, Reinbert De Leeuw en Heinz Holliger. Hij kreeg al een hele reeks interessante opdrachten: voor het Symfonieorkest Vlaanderen, voor Kraków Philharmonic, Het Collectief, het Kugoni Trio, het Koi Collective, het Arditti Strijkkwartet en vele anderen. Hij is een leerling compositie van Annelies Van Parys en Bram Van Camp

Ook zijn arrangementen worden zeer gesmaakt,  enkele werden al op cd gezet door onderandere violist Philippe Graffin, het Collectief en Tmesis.  Als transcriptor werkte hij nauw samen met Kris Defoort aan de pianoreductie van diens nieuwste opera, The Time of Our Singing die in De Munt uitgesteld in première zal gaan.

Tim is ook ondernemend. Hij is oprichter van het Tmesis kwintet waarmee hij in 2016 een Supernova won. Hij organiseerde ook actief concerten tussen 2010 en 2017 in jazzclub De Singer, waar niet alleen straffe Belgische artiesten (klassiek, jazz, hedendaags, ...) regelmatig optreden, maar ook de absolute top van de internationale jazzscène.

Tim studeerde piano in Wenen aan de Universität für Musik und darstellende Kunst bij Christiane Karajeva en op het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Jan Michiels en Hans Ryckelinck waar zijn Master eindrecital en thesis – specialiserend in transcriptie en improvisatie – een grootste onderscheiding werd toegekend. In 2016 ontving hij er de Patrimoniumprijs ‘Maurice Lefranc’

Bekijk het interview van Tim Mulleman met Klara:

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet