Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

De Twintigers: Wouter Valvekens

blijf verwonderd!

ma 15 mrt. - 7:15

Deze jonge pianist in drie woorden typeren? Intelligent, welbespraakt, een weinig van de wereld.... Zijn wens voor de toekomst? ‘Zoveel mogelijk muziek maken, mét zoveel mogelijk mensen en vóór zoveel mogelijk mensen’.
Wouter Valvekens

Wouter Valvekens (°1997) is verknocht aan zijn piano hoewel hij zich recent ook aangetrokken voelt door de pianoforte. Hij studeert momenteel bij Piet Kuijken.

Wouter startte met piano aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen bij Rita Degraeuwe, daarna aan Conservatorium Antwerpen bij Polina Leschenko en finaal haalde hij zijn master aan de Royal Academy of Music in Londen bij Ian Fountain.

Zoals veel andere jonge ambitieuze muzikanten bekwaamde hij zich door te luisteren naar wat András Schiff, Imogen Cooper, Elisabeth Leonskaja, Richard Goode, Klaus Hellwig en Frank Braley hem te vertellen hadden.

Voor de pianisten Igor Levit en  Alexander Melnikov heeft hij oneindig veel respect. In zijn wilde dromen wil hij met Sergej Prokofjef wel eens gaan wandelen. En als pianist had hij getuige willen zijn van hoé Brahms zijn eerste pianoconcerto uitvoerde.

Wouter Valvekens liet van zich horen als één van De Zes/Les Six bij de Koningin Elisabethwedstrijd (2016), in datzelfde jaar won hij een 3e prijs op de César Franck International Piano Competition, in 2019 behaalde hij een 1ste prijs op de Internationale Paços Premium Competition (Portugal). Samen met het Trio Aries werd hij winnaar van Supernova 2020 wat hem toch al heel wat kansen heeft geboden, niettegenstaande corona. Het Trio Aries heeft het genoegen op 21 maart het lenteconcert op het Koninklijk Paleis te mogen spelen.

Bekijk het interview:

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet