Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

De Verrekijkers: muzikanten nemen je mee naar bijzondere plekken

blijf verwonderd!

ma 4 jul. - 6:09

Of je nu thuisblijft of op vakantie vertrekt, met onze verrekijkers voelt het weekend deze zomer altijd een beetje als reizen. Elk weekend neemt een muzikant ons mee naar bijzondere plekken. Want muzikanten reizen in een jaar wat af, zo van concert naar concert. Van een karaokebar in Zuid-Korea tot rondzwerven in een fictieve stad.
De Verrekijker

Dirigent en klavecinist Korneel Bernolet

Verrekijker Korneel Bernolet over Zuid-Korea

Heel deze zomer reizen we elk weekend mee met een muzikant, want via hun beroep zien ze heel wat plekken in de wereld. Wij waren benieuwd welke plaatsen ze in hun hart hebben gesloten of nooit zullen vergeten.Onze eerste verrekijker is dirigent en klavecinist Korneel Bernolet. En voor zijn eerste plek moeten we meteen een 10 000 kilometer overbruggen. Op naar Zuid-Korea!

3 juli 2022

Korneel Bernolet dirigeerde als eerste de Johannespassie van Bach op historische instrumenten

Elk weekend neemt een muzikant ons mee op reis naar plekken die hij of zij nooit zal vergeten. Zij zijn onze Verrekijkers!

3 juli 2022

Verrekijker Korneel Bernolet over zijn allereerste reisherinnering

Muzikanten reizen in een jaar wat af, zo van concert naar concert, dus vroegen we hen om ons deze zomer mee te nemen naar enkele bijzondere plekken waar ze al terecht gekomen zijn. En die ze nooit zullen vergeten!

4 juli 2022

"Ik ben de wereld gaan ontdekken toen ik met klavecimbel begon"

Of je nu thuisblijft of op vakantie vertrekt, met onze verrekijkers voelt het weekend deze zomer altijd een beetje als reizen. Elk weekend neemt een muzikant ons mee naar bijzondere plekken. Deze keer is dat klavecinist en dirigent Korneel Bernolet. Voor zijn laatste plek trekt hij naar het zuiden van Italië.

4 juli 2022

Luitiste Sofie Vanden Eynde

Dirigent Martijn Dendievel

Sopraan Tineke Van Ingelgem

De Verrekijker: sopraan Tineke Van Ingelgem neemt je mee naar Linz

De hele zomer lang mogen we reizen met muzikanten. Zij zien vaak erg veel van de wereld en hebben bij die verre plekken ook muzikale herinneringen. Elke weekend mogen we mee in de valies van een andere ‘Verrekijker’ en dit weekend is dat sopraan Tineke Van Ingelgem.

24 juli 2022

De Verrekijker: ga met Tineke Van Ingelgem op huwelijksreis

We trekken er deze zomer hier op Klara regelmatig op uit, samen met een muzikant. Die noemen we dan een weekend lang onze ‘Verrekijker’, want hij of zij neemt ons mee naar plekken die belangrijk, interessant of memorabel waren. Dit weekend is onze verrekijker sopraan Tineke Van Ingelgem. Eerder nam ze ons al mee naar Linz in Oostenrijk, toen was ze daar om een rol te zingen in een operette. Nu wordt het wat persoonlijker, want ze neemt ons mee op huwelijksreis.

24 juli 2022

De Verrekijker: met sopraan Tineke Van Ingelgem op citytrip naar Londen

Sopraan Tineke Van Ingelgem nam ons al mee naar Linz in Oostenrijk en op huwelijksreis naar Curaçao, dit keer zoekt ze het wat dichter bij huis, maar minstens even sprookjesachtig…

25 juli 2022

De Verrekijker: sopraan Tineke Van Ingelgem op blitsbezoek in Costa Rica

Misschien ben he al op reis of misschien bent u meer voor verlof in eigen hof, hoe dan ook, we reizen de hele zomer lang een beetje mee met een muzikant naar bijzondere plekken in de wereld. Dit weekend is onze ‘verrekijker’ sopraan Tineke Van Ingelgem, die ons al heeft meegenomen naar toverachtige bestemmingen. En in haar laatste reisverhaal is dat niet anders…

25 juli 2022

Pianist Matthieu Idmtal

Violist Nicolas Dupont

Sopraan Lieselot De Wilde

Violiste Ann Cnop

Klarinettist Roeland Hendrikx

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet