Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Zanzibar

Zanzibar

De wondere wereld van Jean-Louis Matinier

blijf verwonderd!

ma 13 jul. - 0:00

Treed op zaterdag 18 juli binnen in de wondere wereld van accordeonist Jean-Louis Matinier. De Fransman toert dit najaar rond met zijn nieuwe cd ‘Rivages’, die hij maakte met gitarist Kevin Seddiki. Samen staan ze voor een zacht universum vol poezie, met aparte deuntjes en improvisatie - ideaal om weg te dromen in de zomer. Zanzibar neemt u mee, op een ronkende reis langs traditie en vernieuwing. Van oost naar west en van noord naar zuid.
Rivages

Jean-Louis Matinier volgde een klassieke muziekopleiding maar schakelde over naar jazz en andere vormen van improvisatie-muziek. Zijn repertoire is een minimalistische uitnodiging tot introspectie, even kwetsbaar als zijn blik. En dat hij ook optrekt met Anouar Brahem, Anja Lechner en Francois Couturier: dat ook ja.
Kevin Seddiki is een veelzijdige Franse gitarist, percussionist en componist, die het podium deelde met Dino Saluzzi, Al Di Meola, Lucilla Galeazzi, Michel Legrand, le Quatuor Voce, Philip Catherine, Vincent Ségal, Philippe Jaroussky, Bijan Chemirani, en vele anderen.
'Rivages' is de eerste cd die hij samen met Jean-Louis Matinier maakte voor het label ECM.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet