Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: In Stilte

In Stilte

Designer Cédric Etienne over de 'Still Room', waar stiltezoekers terechtkunnen

blijf verwonderd!

zo 1 nov. - 7:40

Op het Antwerpse eilandje ontwierp designer Cédric Etienne de 'Still Room', een bijzondere stilteplek in de hoge ruimte van het Noorderpershuis, waar stiltezoekers terechtkunnen voor een yogales, theeceremonie of meditatiesessie.
De Still Room van Cédric Etienne

‘Verstilling zou weleens de munteenheid van de 21ste eeuw kunnen worden’, zegt Cédric Etienne, 'Serene architectuur bestaat al lang, maar zelf hecht ik veel belang aan het rituele aspect van verstilling.’

Na jaren te hebben meegedraaid als setdesigner in de snelle modewereld, bij o.a. Armani en Christian Wijnants, stapte hij eruit en richtte zijn eigen ontwerpstudio op: Corkinho.

Toen zijn studio een grotere ruimte zocht, botste hij op een groot gebouw vlak bij de dokken: het Noorderpershuis op het Eilandje, dat al dertig jaar leegstond. 

‘Met zijn majestueuze ingang, zijn drie verdiepingen en zijn zolder met houten plafond voelde het aan als een industrieel klooster.’

Om op zoek te gaan naar de betekenis van stilte en naar wat stilte-architectuur zou kunnen zijn, vertrok hij maandenlang op een persoonlijke bedevaart. Langsheen religieuze gebouwen en ontwerpen van architecten als Andrea Palladio, Carlo Scarpa en Le Corbusier. Tot in kloosters en spirituele plekken in Japan.

‘Uiteindelijk besloot ik het concept van de monastieke cel te herinterpreteren voor de hedendaagse mens, een Still Room.

Een yogasessie of bezoek boeken kan via studio@studiocorkinho.com.

Meer info kan je terugvinden op: studiocorkinho.com

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet