Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Klara Live

Deze week in Klara Live

klara live

klara live pro

ma 21 nov. - 8:00

Klara's dagelijkse concertmoment, met deze week Franse kamermuziek met het Van Baerle Trio en het niet te missen Marmen strijkkwartet, bruisende concerti van Vivaldi in handen van Amandine Beyer en Gli Incogniti, polyfonie met Gesualdo Six, het Brussels Jazz Orchestra met een Toots-programma en de opvoering van De Oorlog van Peter Benoit door het Antwerp Symphony Orchestra.
Van Baerle Trio
© Marco Borggreve

Maandag 21/11

Het Nederlandse Van Baerle Trio staat in alle opzichten voor muzikale verfijning en spelplezier. Het trio met pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder was onlangs in Leuven te gast met een Frans programma. De Franse zin voor kleur en sonoriteit is hen op het lijf geschreven: ze starten hun programma met Ernest Chausson en nemen je dan mee naar de delicate klankwereld Lili Boulanger en Maurice Ravel.

Dinsdag 22/11

Het eerste van twee concerten die de afsluiting waren van de herdenking 'Toots Thielemans 100':  Het Brussels Jazz Orchestra onder leiding van Frank Vaganée, met als gasten Nathalie Loriers (piano), Grégoire Maret (mondharmonica), Tutu Puoane (zang) & Philip Catherine (gitaar).  Een opname van 14 augustus deze zomer tijdens Jazz Middelheim.

Woensdag 23/11

Vanuit Rheinvokal-festival hoor je vanavond een prachtig concert met The Gesualdo Six. Het ensemble brengt Responsoriae van Carlo Gesualdo en van Tomas Luis De Victoria. Het concert vangt aan met de prachtigste muziek van Thomas Tallis, zijn Jeremiahlamentaties.

Donderdag 24/11

Een concert van Amandine Beyer is altijd een belevenis.  In deze Klara Live voeren de charismatische violiste Beyer en haar ensemble Gli Incogniti je mee naar de stemmige concertzaal AMUZ voor een muzikale ontdekkingsreis door de muziek van Antonio Vivaldi. Daarvoor selecteerde Amandine Beyer - artieste in residentie van Amuz - een reeks vrij onbekende concerto's met ongewone instrumentaties, weerbarstige patronen, dromerige allegro's en dansende adagio's. Vivaldi zet voortdurend een neus en zet je verwachtingen op zijn kop. Il mondo al rovescio of de wereld op z'n kop, zoals Vivaldi een van zijn concerto's zelf noemt. Een avond met gulle en soms onstuimige muzikanten en vol zonnige muziek. Wat een energie.  Hier kan je alleen maar blij van worden!

Vrijdag 25/11

De uitvoering van Peter Benoits monumentale oratorium De Oorlog is voor Antwerp Symphony Orchestra het hoogtepunt van het najaar. Dat is niet verwonderlijk, want het meesterwerk voor soli, koren en orkest wordt zelden uitgevoerd. Ruim 150 stemmen zingen tekst van de Vlaamse dichter Jan Van Beers, een aangrijpende aanklacht tegen de waanzin van oorlog. Klara zendt dit concert rechtstreeks uit vanuit Utrecht, samen met de collega's van NPO, voorafgegaan door een inleiding met interviews met oa. Benoit-expert Jan Dewilde en dirigent Jac Van Steen.

Zaterdag 26/11

Het jonge Marmen Quartet verovert razendsnel de wereld sinds ze opgemerkt en uitverkoren werden op een aantal belangrijke wedstrijden. Bij de eerste tonen hoor je het al: vinnig en verfijnd, samenspel van hoog niveau. Het strijkkwartet van Joseph Haydn waarmee ze openen klinkt licht en verbeeldingsrijk. Ook in de 'Métamorphoses nocturnes' van Ligeti en Brahms blijven ze vertellen zonder dat het ooit zwaar op de hand wordt. Het voor hen gecomponeerde Heal is kleurrijk en vloeiend van gebaar en wordt voor de allereerste maal uitgevoerd. Het is van de hand van de jonge Nieuw-Zeelandse componiste en violiste Salina Fisher en vult de andere werken wonderwel aan.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet