Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Deze week in Klara Live op het Klarafestival

di 14 mrt. - 9:36

Het Klarafestival is volop aan de gang. Onder het motto 'Become music' verwelkomt Brussel een mooi internationaal aanbod. Klara Live neemt jou mee en zet je op de eerste rij.
Belcea Quartet

Maandag 13 maart

Klarafestival met de winnaars van Supernova 2023. Een concert in het Klarafestival. Dat is een gedroomde start voor de winnaars van de kamermuziekwedstrijd Supernova. Twee jonge ensembles speelden op dit laureatenconcert, dat meteen een aftrap is voor een tournee langs een aantal culturele centra. Trio Malatya is een zeer jong trio uit Gent dat de pannen van het dak speelt. Zij hebben Beethoven en Brahms op het programma. Koi Collective is een duo saxofoon - piano met een verbluffende kwaliteit en een avontuurlijke programmakeuze. Een concert vol talent, jeugdige energie en overtuigende muzikaliteit.

Dit concert werd opgenomen op 12 maart in Bozar.

Dinsdag 14 maart

Het in Londen opgerichte Belcea Quartet geldt wereldwijd als een van de meest gerenommeerde strijkkwartetten. Hun onbevangen blik leidt zowel tot spannende interpretaties van het klassieke repertoire als tot wereldpremières van nieuwe muziek.  Dat tonen ze in dit concert door een nieuw werk van Guillaume Connesson naast dat van twee boegbeelden uit de kamermuziek te plaatsen: Schubert en Beethoven. Verwacht je aan boeiende muzikale conversaties. 

Lies Steppe is gastvrouw in Flagey en volgt het concert met altviolist en kamermusicus Tony Nys. Voor de start van het concert praat ze met Krysztof Chorzelski, altviolist van het Belcea Quartet.

Woensdag 15 maart

Zij, dé stem van de Afrikaanse pop en vijfvoudig Grammy Award-winnaar. Hij, Frankrijks grootste piano-idool. Wat Angélique Kidjo en Alexandre Tharaud verenigt, is hun liefde voor het Franse chanson. Tharauds lyrische arrangementen voor piano versterken Kidjo's unieke en innemende stem. Van Josephine Baker tot Dominique A, via Piaf, Brel, Nougaro en Gainsbourg: samen brengen ze de soms wiegende, dan weer swingende chansons tot leven.

Donderdag 16 maart

Equilibrium Young Artists & LUDWIG Orchestra o.l.v. Barbara Hannigan.

Vanuit haar toewijding aan de jongere generatie musici richtte festivalartiest Barbara Hannigan Equilibrium Young Artists op. Tijdens Klarafestival verenigt ze getalenteerde solisten van Equilibrium met musici uit het door haar geliefde LUDWIG Orchestra. Samen brengen ze modernistische kamermuziek van Ravel, Delage en Stravinsky. Een concert met een Belgisch kantje dankzij sopraan en Equilibrium-lid Emma Posman.

vrijdag 17 maart

Klara Live rechtstreeks vanop het Klarafestival, vanavond in Concertgebouw Brugge met het Belgian National Orchestra, violist Josef Spacek en dirigent Joshua Weilerstein.

Josef Spacek soleert in het vioolconcerto van Beethoven, en daarnaast is er te (her)ontdekken repertoire met Human Voices Only van de Belg Kris Defoort en Become Ocean van John Luther Adams. The New Yorker omschreef Become Ocean als 'de mooiste apocalyps uit de muziekgeschiedenis'. Drie kwartier lang overspoelt een muzikale vloedgolf de luisteraar. Benieuwd hoe dat klinkt.

Volg mee in Klara Live vanop het Klarafestival, elke avond vanaf 19u30 op Klara, de Klara-app en op VRT MAX. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet