Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Doneer je klarinet aan het project 'Resilience in resonance'

blijf verwonderd!

wo 5 mei - 9:39

Klarinettist en onderzoeker Luc Nijs zette een bijzonder educatief project op poten: 'Resilience in resonance'. Samen met andere muziekleraren leert hij kwetsbare kinderen in België, sociale wezen in Polen en vluchtelingkinderen in Cyprus klarinet leren spelen op basis van een vernieuwende onderwijsmethode. En daarvoor is Luc nog op zoek naar enkele klarinetten. Een kennismaking in Music Matters op 5 mei 2021.
klarinettist en onderzoeker Luc Nijs

Muziek kan niet enkel bijdragen tot onze artistieke en persoonlijke ontwikkeling, maar ook aan ons mentaal en sociaal welzijn. Dat vindt ook muzikant en onderzoeker Luc Nijs. Hij ontwikkelde een methode waarbij kinderen hun instrument leren bespelen via allerhande bewegingsactiviteiten die de ontwikkeling van muzikaal begrip, expressiviteit en creativiteit stimuleren. Improvisatie (met muziek en beweging) speelt daarbij een cruciale rol. 

De lessen in binnen- en buitenland vatten aan vanaf september 2021.

Klarinetten gezocht

Er is helaas geen budget om elk kind van een klarinet te voorzien. Hun situatie laat niet toe om een instrument en bijkomend materiaal aan te kopen of te huren. Daarom is Luc Nijs nog op zoek naar weldoeners, die ergens nog een klarinet liggen hebben maar ze niet meer bespelen. Wil jij je instrument schenken aan dit project? Mail naar music@klara.be en wij brengen je in contact met de organisatoren.

Herbeluister het gesprek in Music Matters hieronder.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet