Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Dossier: Lang Zullen We Lezen

kunst & cultuur

zo 28 okt. - 23:00

Op donderdag 25 oktober 2018 werden in de boekenspecial van Van Gils & gasten de laatste vier winnaars bekendgemaakt, dus kennen we nu de 10 boeken die de eerste LangZullenWeLezen-trofeeën hebben gewonnen. In dit dossier leest u er alles over.

Lang Zullen We Lezen wil mensen goesting geven om te lezen. Het is een forum waar lezers inspiratie vinden en hun leeservaringen en favoriete boeken kunnen delen, met andere enthousiaste lezers én met tien VRT-leesambassadeurs. Een voor elk VRT-merk, en voor Klara is dat Espressostem Sieglinde Michiel.

Op Langzullenwelezen.be kan u een online ‘boekenkast’ vullen met de boeken die u hebt gelezen en de titels die u nog wil lezen. Een beoordeling schrijven kan ook, én elk boek waarderen met 1 tot 5 ‘leesbrillen’. Met uw tips en suggesties kan u dan andere lezers inspireren, net zoals u ook zelf inspiratie kan vinden om nieuwe boeken te ontdekken en te lezen. Zo wordt langzullenwelezen.be één grote leescommunity. Klik hier en bekijk wat Sieglinde allemaal in haar boekenkast heeft staan.

De LangZullenWeLezen-trofeeën

Al dat lezen resulteerde in  de week van 22 oktober 2018 - aan de vooravond van de Boekenbeurs - in de uitreiking van LangZullenWeLezen-trofeeën. Die werden uitgereikt voor Nederlandstalige boeken die in het afgelopen jaar werden gepubliceerd. Voor de samenstelling van de longlist, deed de VRT een beroep op een vakjury van boekenexperts. Vijf weken lang kon er gestemd worden voor de LangZullenWeLezen-trofeeën. De tien categorieën, gekozen in overleg met de boekensector, zijn:  Prenten- en kinderboek (tot 12 jaar), Jeugdboek (tot 16 jaar), Roman, Thriller & Detective, Poëzie,  Actualiteit, Geschiedenis, Wetenschap, Kunst & cultuur en Strip & Graphic Novels.

Meer weten over Lang Zullen We Lezen? Klik hier!

Hieronder bundelen we de verschillende artikels over 'Lang Zullen We Lezen' die op de Klara-website verschenen zijn. Via klara.be/langzullenwelezen kan u steeds u opnieuw dit overzicht raadplegen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet