Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Berg en Dal

Berg en Dal

Download de podcast van Berg en Dal met Peter Venmans

blijf verwonderd!

zo 15 apr. - 9:00

Op zondag 15 april 2012 sprak Pat Donnez met filosoof Peter Venmans.
Peter Venmans

‘Een economische visie op het leven is gebaseerd op het zeer eenvoudige en efficiënte idee van universele ruil.,’ schrijft filosoof Peter Venmans. Door middel van geld kan alles ingewisseld worden tegen iets anders. Alles is te koop. Of nog: alles is eender. Als de Griekse held Achilles uit de Ilias een stuk van zijn oorlogsbuit verliest, kan hij daarvoor compensatie krijgen. Maar Achilles kan daar onmogelijk mee leven. Hij wil zelfs niet onderhandelen. Als de eer eenmaal is aangetast, kan men die niet zomaar herstellen. Gezichtsverlies moet koste wat het kost vermeden worden.  Echte mannen waren het toen, kom daar vandaag eens om. Zij kenden nog eergevoel, de winnaarsmentaliteit, de woede om aangedaan onrecht, Fascinerende en gevaarlijke eigenschappen die wij bij het klein gevaarlijk afval hebben gezet. Ik praat met Peter Venmans over alles wat ons belet een comfortabel leven te leiden.

De podcasts van Berg en Dal kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. Het voorbije seizoen is op die manier nog helemaal beschikbaar.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet