Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Berg en Dal

Berg en Dal

Download de podcast van Berg en Dal met Philippe van Parijs

blijf verwonderd!

zo 11 sep. - 9:00

Op zondag 11 september 2011 sprak Pat Donnez met wetenschapsfilosoof Philippe van Parijs.
Philippe van Parijs

Je kunt het glas halfvol of halfleeg zien.  Dat is bekend. Je kunt het glas ook tot de bodem leeg zien, of tot de rand gevuld. Enfin, dat ene zelfde glas kan op vele manieren worden bekeken.  In Berg en Dal is wetenschapsfilosoof en econoom Philippe van Parijs te gast, die geneigd is om het glas, veeleer goed gevuld te zien dan bijna leeg.  Hij is hoogleraar aan de universiteiten van Louvain-La-Neuve en Harvard. ‘Men onderschat hoe moeilijk het is de planeet te planeet de laten draaien, op een vreedzame, efficiënte wijze,’ zegt hij, ‘en is daardoor veel te pessimistisch over wat er al verwezenlijkt is.’  Philippe van Parijs is naar eigen zeggen één van de weinige Franstaligen naar wie echt wordt geluisterd aan de andere kant van de taalgrens.’

De podcasts van Berg en Dal kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. Het voorbije seizoen is op die manier nog helemaal beschikbaar.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet