Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Dvorak - Pianotrio's - Busch Trio

klassieke muziek

di 14 jun. - 7:39

Uitvoerders: Busch Trio (Mathieu van Bellen, viool; Ori Epstein, cello; Omri Epstein, piano). Label: Alpha 238.

Programma: Antonin Dvorak: Pianotrio’s nr.3 in f op.65 en nr.4 in e op.90 Dumky.

Dit is de eerste cd van een reeks van vier van de grote kamermuziekwerken met piano van Antonin Dvorak: de pianotrio’s, de pianokwartetten en de pianokwintetten. Deze serie komt er door de goede en lange samenwerking tussen platenfirma Outhere en de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Dit project begon toen het jeugdige Busch Trio in januari 2015 vanuit Engeland aan de Kapel toekwam, om daar het kamermuziekprogramma te volgen. De drie jonge leden van het Busch Quartet maakten toen bij hun mentor, het ervaren Artemis Quartet, meteen een grote indruk door de kwaliteiten van hun samenspel en hun nauwgezette aanpak. Een tweede ontmoeting volgde enkele maanden later, deze keer met violist in residence Miguel da Silva, die samen met het Busch Trio aan een reeks programma’s werkte. En deze besliste al snel om met het trio concerten te geven en opnames te maken.

Antonin Dvorak schreef in totaal zes pianotrio’s, waarvan er helaas maar vier bewaard bleven. Maar die vier trio’s namen wel een belangrijke plaats in het werk van Dvorak in, want elk werk kwam er op een belangrijk scharnierpunt in zijn carrière, en gaf meteen een duidelijk beeld van zijn stijl op dat bepaalde ogenblik.

Het Busch Trio, genoemd naar de legendarische Duitse violist Adolf Busch, is opgericht in 2012 in Londen. Het bestaat uit de Nederlandse violist Mathieu van Bellen en twee Israëlische broers: Ori Epstein op cello en Omri Epstein op piano. Zij zorgen hier voor dwingende, lyrische en gloedvolle uitvoeringen, vol jeugdig elan, met Omri Epstein krachtig sturend en stuwend aan de piano, samen met zijn al even expressieve en dynamische partners. Zij geven je hier voortdurend de indruk dat je het allemaal live meemaakt. Het is uitkijken naar het vervolg!

- Bart Tijskens

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet