Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Dvorak - Pianotrio's op.21 & 26 - Busch Trio

klassieke muziek

do 9 mei - 8:28

Uitvoerders: Busch Trio: Mathieu Van Bellen (viool) Ori Epstein (cello), Omri Epstein (piano). Label: Alpha 466.
Het Busch Trio: schitterend in Dvorak

Programma: Antonin Dvorak: Pianotrio nr.1 in Bes op.21 - Pianotrio nr.2 in g op.26.

Dit is de laatste cd van een reeks van vier van de grote kamermuziekwerken met piano van Antonin Dvorak: de pianotrio’s, de pianokwartetten en de pianokwintetten. Deze serie kwam er door de goede en lange samenwerking tussen platenfirma Outhere en de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

Antonin Dvorak schreef in totaal zes pianotrio’s, waarvan er helaas maar vier bewaard bleven. Maar die vier trio’s namen wel een belangrijke plaats in het werk van Dvorak in, want elk werk kwam er op een belangrijk scharnierpunt in zijn carrière, en gaf meteen een duidelijk beeld van zijn stijl op dat bepaalde ogenblik.

Het Busch Trio, genoemd naar de legendarische Duitse violist Adolf Busch, is opgericht in 2012 in Londen. Het bestaat uit de Nederlandse violist Mathieu van Bellen en twee Israëlische broers: Ori Epstein op cello en Omri Epstein op piano. Zij zorgen hier opnieuw voor dwingende, lyrische en gloedvolle uitvoeringen, vol jeugdig elan, met Omri Epstein krachtig sturend en stuwend aan de piano, samen met zijn al even expressieve en dynamische partners. Wat een technische beheersing, wat een inzet en concentratie! En, geholpen door de sfeervolle opname, geeft dit trio je hier weer het gevoelen dat je het allemaal live meemaakt. 

- Bart Tijskens

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet