Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Edouard Louis spaart zichzelf en de Franse samenleving niet

kunst & cultuur

za 9 apr. - 3:21

Edouard Louis spaart zichzelf en de Franse samenleving niet

Wie?

Edouard Louis moet nog altijd 30 worden, maar groeide de voorbije jaren uit tot de nieuwe superster van de Franse letteren. In zijn debuut Weg met Eddy Bellegueule rekende hij af met het achtergestelde milieu waarin hij opgroeide. Het lot van de arbeidersklasse in het hedendaagse Frankrijk beschreef hij via portretten van zijn ouders in de boeken Ze hebben mijn vader vermoord en Strijd en metamorfose van een vrouw.

Wat?

Veranderen:methode is het vijfde boek van Edouard Louis. Net als in zijn vorige boeken grijpt hij terug op zijn eigen levensverhaal. Hij beschrijft zijn klim van het marginale milieu in Noord-Frankrijk naar de top van de culturele elite in Frankrijk. Het werk is een compilatie van dagboekfragmenten, brieven, fictie en non-fictie. 

Waarom moet u dit lezen?

Louis beschrijft niet alleen een persoonlijke zoektocht maar brengt ook het klassenverschil in de Franse samenleving in kaart. In een uiterste leesbare tekst ontleedt hij de sociale (wan)toestanden in het hedendaagse Frankrijk, en komt daarbij ook zichzelf tegen.

Praktisch?

Veranderen:methode van Edouard Louis is verschenen bij De Bezige Bij.

Beluister hieronder het gesprek met Frankrijk-kenner Lode Delputte over het boek in Pompidou.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet