Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Een Italiaanse reis

blijf verwonderd!

zo 2 jun. - 1:34

Philipp Blom komt alsmaar dichter bij de identiteit van de maker van zijn viool. Misschien ligt het antwoord in de De Calle dei Stagneri, de Ketellapperssteeg, waar aan het begin van de 18de eeuw veel Venetiaanse vioolbouwers en vooral immigranten hun atelier hadden.
'Een Italiaanse reis'

In 'Een Italiaanse reis' vertelt Blom het verhaal van zijn bijzondere instrument. De viool heeft een route afgelegd waarlangs al meer dan driehonderd jaar mensen, goederen en kennis door Europa reizen. Katelijne Boon en Philipp Blom leggen dezelfde route af.

Het is een geschiedenis van vakmanschap en arbeidsmigratie, van houtsoorten en de definitie van klank, en van Venetië als de hoofdstad van de achttiende-eeuwse muziek. De zoektocht naar een onbekende vioolbouwer vertelt het verhaal van een heel tijdperk, dat in veel opzichten helemaal niet zo veel van onze tijd blijkt te verschillen.

We brengen hier op de Klara-website ook elke week extra videomateriaal bij deze reeks. Die video's bundelen we trouwens ook op het Klara-kanaal van VRT NU

Beluister alle afleveringen hieronder of in de Klara-app!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet