Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Een stijlvolle kerst met Christiane Karg

klassieke muziek

do 16 dec. - 13:23

Licht der Welt, A Christmas Promenade: ook zonder de evergreens het ware kerstgevoel.

Wie?

De Duitse sopraan Christiane Karg (°6 augustus, 1980), die haar opleiding genoot aan het Mozarteum in Salzburg en de International Opera Academy in Hamburg en in 2009 door Opernwelt werd uitgeroepen tot 'Performer of the year'. Ze bracht eerder al bejubelde opnames uit zoals Amoretti (2012) en Parfum (2017). Op deze cd krijgt ze het voortreffelijke gezelschap van pianist Gerold Huber, alsook het Chor des Bayerischen Rundfunks o.l.v. Howard Arman.  
 

 

Wat?

Eens geen Jingle Bells of andere platgetreden kerstpaden te bekennen op Licht der Welt: A Christmas Promenade. Integendeel. Christiane Karg verkent samen met pianist Gerold Huber het minder bekende - maar zeer fijnzinnige - kerstrepertoire, met liederen van o.a. Engelbert Humperdick, Peter Cornelius,  Joaquin Nin, Maurice Ravel, Richard Strauss,...
 

Waarom moet je dit horen?

Stijlvol, en met smaak gebracht: dat zijn de ingrediënten van deze mooi opgebouwde kerst-cd. De lichte, soepele zangstem van Christiane Karg leidt ons met veel plezier door dit charmante album,  waarbij Gerold Huber als de perfecte partner in crime fungeert. Als kers op de taart zingt het koor van de Beierse Radio in enkele liederen mee, waardoor we  - ook zonder de evergreens - een echt kerstgevoel krijgen.    

- Vincent Goris

 

Praktisch?

Titel: Licht der Welt: A Christmas Promenade
Uitvoerder: Christiane Karg (sopraan) Gerold Huber (piano) Chor des Bayerischen Rundfunks o.l.v. Howard Arman
Label: Harmonia Mundi
Catalogusnummer: HMM90 2399

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet