Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Emmanuel Carrère: ook voor wie niet van yoga houdt

kunst & cultuur

vr 15 okt. - 2:39

Emmanuel Carrère, Yoga

Wie?

De Franse schrijver Emmanuel Carrère is bekend van de romans Limonov (het levensverhaal van de Russische schrijver en activist Eduard Limonov) en Het Koninkrijk (over de betekenis van het christendom).

Wat?

Een autobiografische roman waarin Carrère de lezer mee leidt naar de diepste krochten van de psychische hel die hij de afgelopen jaren doorstond. Na de dood van een vriend in de Charlie Hebdo-aanslag in 2015, belandt Carrère in een psychiatrisch ziekenhuis waar hij als manisch-depressief gediagnosticeerd wordt. Na vrijwilligerswerk bij vluchtelingen op een Grieks eiland en vooral dankzij de geschikte medicatie, gaat het beter met de schrijver. Van dat hele proces is Yoga het intieme, nauwgezette verslag.

Waarom moet u dit lezen?

Yoga is een wonderlijk boek. Carrère weet interesse te wekken in de - soms vernietigende - kracht van meditatie. En al vreest hij dikwijls 'narcistisch en ijdel' te zijn in zijn gerichtheid op zichzelf, juist deze gerichtgheid en deze openhartigheid creëren de gewaarwording van heel dicht bij iemand te zijn die echt de moeite waard is en heel wat goeie tips in petto heeft.

Praktisch?

Yoga van Emmanuel Carrère is verschenen bij De Arbeiderspers.

Lees hieronder de volledige recensie van Christophe Vekeman in Pompidou:

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet