Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Emy Koopman fileert haar romantische obsessie

kunst & cultuur

di 1 mrt. - 4:16

Wie?

Emy Koopman liet zich al opmerken met haar debuutroman Orewoet (2016). Ze schrijft ook essays en journalistieke stukken voor onder andere de Groene Amsterdammer en maakte een uitstapje naar televisie voor de reeks 'Paradijs Canada'. In dit autobiografische boek verenigt ze haar sterkte als literaire sfeerschepper met een scherpe maatschappelijk en psychologisch analyse.

Wat?

Emy wordt verliefd op A., een fixer die ze in Canada ontmoet. Beiden hebben een relatie, dus de verliefdheid wordt niet geconsumeerd - maar dat staat een intense sms-relatie niet in de weg, integendeel. Emy raakt steeds meer geobsedeerd door A., die steeds lauwer reageert op haar berichten. Tot zover een vrij alledaagse historie. Maar Koopman laat het daar niet bij. Ze vraagt zich af waar haar neiging om zich zo te verliezen in verliefdheden vandaan komt en duikt in de cultuur en literatuur die haar gevormd hebben.

Waarom moet u dit lezen?

Iedereen die ooit een onbeantwoorde verliefdheid heeft meegemaakt, zal zich in dit boek herkennen. Koopman overstijgt het anekdotische en probeert te verklaren waarom we ons zo willen verliezen, waarom we zo veel vedragen van ons object van verlangen, waarom we ons, kortom, gedragen alsof we gestoord zijn en dat nog romantisch vinden ook.

Praktisch?

Auteur: Emy Koopman

Titel: Tekenen van het universum

Uitgeverij: Prometheus

Alle info vindt u hier.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet