Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Espresso sprak met vertalers van klassiekers

kunst & cultuur

vr 12 nov. - 7:00

Tijdens November Boekenmaand duikt Espresso onder in vijf literaire klassiekers met de mensen die elke letter van deze meesterwerken kennen: hun vertalers. Want zonder hen zouden wij nauwelijks de boeken van Cervantes, Boccaccio, laat staan Murakami lezen. Ze kruipen in de huid van een groot schrijver en geven het meesterwerk een nieuwe stem in een nieuwe taal.
Literair vertalers blazen klassiekers nieuw leven in

Hoe zetten literaire vertalers hun tanden in die meesterwerken uit de wereldliteratuur? Blijven ze trouw aan de legendarisch auteurs of komen ze tegemoet aan de hedendaagse lezer?

Of zoals Barber van de Pol het zegt: Vertalen is vechten tegen te veel compromissen! Espresso praat met Els Snick (over ‘haar’ Radetzkymars), Luk Van Haute (over ‘zijn’ Murakami), Frans Denissen (over ‘zijn’ Decamerone), Barber van de Pol (over ‘haar’ Don Quichot) en Rokus Hofstede (over ‘zijn’ A la recherche du temps perdu).

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet