Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Feest mee met Marc Minkowski, Les Musiciens du Louvre en Jean-Philippe Rameau!

klassieke muziek

do 12 mei - 2:08

Wie?

Dirigent en barokspecialist Marc Minkowski en zijn Les Musiciens du Louvre vieren hun 40ste verjaardag met muziek van Jean-Philippe Rameau.

Wat?

Marc Minkowski maakte van een nood een deugd. De uitvoering van Mozarts Da Ponte opera's in de Opéra Royal van Versailles werd geannuleerd door c*. Minkowski kreeg en greep de kans om op dezelfde locatie een cd op te nemen. Over het repertoire werd niet lang getwijfeld: Rameau! In navolging van een eerdere opname met muziek van Rameau, Une Symphonie Imaginaire, kreeg deze cd de titel Nouvelle Symphonie.

Waarom?

Rameau is een schitterend orkestrator met een bijzonder talent voor instrumentatie (het juiste instrument op het juiste moment), melodie en ritme. Zijn muziek werkt bijzonder aanstekelijk door een onstuimige energie. Traverso, hobo, hoorn,... Rameau weet ze perfect te casten en laat ze con brio hun rol spelen. Rameau blijft verbazen met de meest verfijnde dansmelodietjes, ontroerende 'airs' (met de mooie bariton van Florian Sempey) en ritmisch-dynamische passages. Met dank aan de uitgelezen selectie van Marc Minkowski en het enthousiasme van Les Musiciens du Louvre. Dit feestje wil je niet missen! 

- Els Van Hoof

Praktisch?

Titel: Nouvelle Symphonie - Rameau

Uitvoerders: Florian Sempey (bariton), Les Musiciens du Louvre o.l.v. Marc Minkowski

Label: Château de Versailles

Catalogusnummer: CVS-062

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet