Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Ga met Klara op reis naar Venetië en Verona

blijf verwonderd!

wo 20 jul. - 1:48

Geniet samen met Klara van een rondvaart doorheen het hart van de Veneto, Lombardije, Emilia-Romagna en zijn rijk cultureel en gastronomisch erfgoed
Henrique Ferreira

Klik hier om de reis te reserveren*

*Opgelet: Reis 1, van Mantua naar Venetië (van 30 juli tot 7 augustus 2022) is volzet. U kan enkel nog boeken voor de reis van Venetië naar Mantua (van 7 tot 15 augustus 2022).

Voor verdere vragen kan u contact opnemen met de reisbegeleiding via mail pikoly@telenet.be of telefoon 02/332.53.32.

Tijdens deze unieke 9-daagse reis vergezellen Chantal PattynLiesbet Vereertbrugghen, Tineke Van Ingelgem en Dirk De Meyer u op een rondvaart doorheen het hart van de Veneto, Lombardije, en Emilia-Romagna.

Aan boord verzorgen sopraan Tineke Van Ingelgem & pianist Aaron Wajnberg (Week 1) en Pianoduo Inge Spinette & Jan Michiels (Week 2) een exclusief concert. Daarbij geeft Prof. Dirk De Meyer een lezing over Venetië en de radicale moderniteit, en zorgt Chantal Pattyn voor een introductie en bezoek aan de Biënnale.

 

Bekijk het programma

De reis: van Mantua naar Venetië

(van 30 juli tot 7 augustus 2022)* OPGELET: Volzet

DAG 1, 30 juli: Brussel – Venetië - MANTUA

Vlucht Brussel/Venetië of Brussel/Milaan. Transfer naar Mantua en vrije tijd vooraleer we inchecken in ons Michelangelo schip. Presentatie van de bemanning en welkomstcocktail. Diner aan boord en presentatie van de week.

DAG 2, 31 juli: MANTUA - Verona

Vrije ochtend in Mantua.

In de namiddag ontdekt u Verona met zijn Arena en de Giusti-tuinen. De stad die beroemd is geworden door Romeo and Juliet van Shakespeare straalt een weelderige sfeer uit met schitterende palazzi. Na het diner in een restaurant maakt u een uitzonderlijke avond mee met de uitvoering van de opera Carmen, ingeleid door Tineke Van Ingelgem. Terug aan boord in Mantua.

DAG 3, 1 augustus: MANTUA - Cremona - VALDARO

Vrije ochtend in Mantua.

Aan het einde van de ochtend vertrek per bus naar het landgoed van I Fratelli Spigaroli, het summum van Italiaanse gastronomie, voor de lunch. Bezoek aan Cremona, een charmante stad die uitblinkt in de kunst van vioolbouwers. Cremona biedt ons de mogelijkheid om een meester-luthier en zijn werkplaats te ontmoeten. Een spannend verhaal tussen de ambachtsman en esdoorn, het hout dat het meest wordt gebruikt bij de vervaardiging van de viool.

Na het diner brengen sopraan Tineke Van Ingelgem en pianist Aaron Wajnberg een muzikale voorstelling van Italiaanse opera tot Duits cabaret.

DAG 4, 2 augustus: VALDARO – Ostiglia - Verona - ROVIGO

’s Ochtends rondleiding door Mantua. De stad waar de Gonzaga’s hun macht en rijkdom etaleerden. Kunstenaars, schilders, dichters en filosofen hebben er hun sporen achtergelaten, zoals Giuseppe Verdi, die zijn opera Rigoletto en de wereldberoemde aria La Donna è mobile in Mantua liet weerklinken

Middag varen. Tussen dorpen en platteland, zal u verleid worden door deze route in het hart van de alluviale vlaktes.

DAG 5, 3 augustus: ROVIGO - PORTO VIRO- Vicenza - CHIOGGIA - VENETIË

We varen ‘s ochtends door een deel van de Po-delta met zijn uitzonderlijk natuurlijk ecosysteem.

In de middag rondleiding door Vicenza. De stad is een architecturaal juweeltje van de hand van Palladio. Zijn Olympisch Theater is een meesterwerk. Nog altijd zijn de authentieke houten taferelen te bewonderen die aan het einde van de 16e eeuw werden gecreëerd.

Ondertussen vaart de boot richting Chioggia(1). Voor mensen die niet wensen deel te nemen aan de excursie naar Vicenza, wordt er een transfer geregeld van Porto Viro naar Chioggia. In Chioggia heeft u dan vrije tijd.

Na het diner verzorgt Prof. Dirk De Meyer een boeiende lezing over het ontstaan van de stad Venetië. “Vertrekkend van de strijd, in de 15de en 16de eeuw, tussen architecten en opdrachtgevers die continuïteit voorstonden en zij die radicale vernieuwing promootten, gaat deze lezing in op de complexe relatie van Venetië met het nieuwe. We tonen hoe het ogenschijnlijk homogene beeld van de Serenissima in werkelijkheid het gevolg is van heftige machtsstrijden. Met een epiloog naar meer recente tijden, wordt het gebouwde Venetië dat wij kennen geconfronteerd met de ongebouwde, mogelijke Venetiës.”

DAG 6, 4 augustus: VENETIË

‘s Ochtends geleid bezoek aan het majestueuze Dogenpaleis en het verbluffende San Marcoplein.

‘s Namiddags kan u kiezen uit de excursie naar de eilanden Murano en Burano, bekend voor resp. zijn glas en kant, die tot de mooiste eilanden in de lagune behoren. Of het optioneel bezoek aan de Expo Marlene Dumas (30€)  in Palazzo Grassi.

Vrije avond in Venetië.

DAG 7, 5 augustus: VENETIË

Vrije voormiddag in Venetië. Bezoek aan de Biënnale van Venetië mogelijk vanaf 11u00 tot 20u00. Elke passagier ontvangt een tweedaags ticket.  Voor wie wil is er een vervroegd lunchbuffet aan boord vanaf 12u00. De Biënnale is de oudste en meest prestigieuze tweejaarlijkse afspraak met de nieuwe ontwikkelingen in de hedendaagse kunst. We bezoeken zowel de meest opvallende landenpaviljoenen in de Giardini als de grote tentoonstelling in het Arsenale. Ons land wordt dit jaar vertegenwoordigd door Francis Alÿs.

Vrije avond.

DAG 8, 6 augustus: VENETIË

‘s Ochtends optioneel bezoek (55€) aan de Galleria dell'Accademia met zijn duizelingwekkende collectie met meesterwerken van onder meer Bellini, Giorgione, Titiaan en Tintoretto.  De Biënnale is vandaag open van 11u00 tot 19u00. U kan gebruik maken van uw tweedaags tickets of u geniet van een vrije namiddag.

Gala-avond aan boord

DAG 9, 7 augustus: VENETIË - Brussel

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping, vrije tijd en transfer naar de luchthaven. Rechtstreekse avondvlucht naar Brussel.

De reis van Venetië naar Mantua

(van 7 tot 15 augustus 2022)*

DAG 1, 7 augustus: Brussel - VENETIË

Rechtstreekse vlucht Brussel/Venetië. Transfer en instappen. Presentatie van de bemanning en welkomstcocktail. Diner aan boord.

DAG 2, 8 augustus: VENETIË

‘s Ochtends geleid bezoek aan het majestueuze Dogenpaleis en het verbluffende San Marcoplein.

‘s Namiddags kan u kiezen uit de excursie naar de eilanden Murano en Burano, bekend voor resp. zijn glas en kant, die tot de mooiste eilanden in de lagune behoren. Of het optioneel bezoek aan de Expo Marlene Dumas (30€) in Palazzo Grassi.

Na het diner verzorgt Prof. Dirk De Meyer een boeiende lezing over het ontstaan van de stad Venetië. “Vertrekkend van de strijd, in de 15de en 16de eeuw, tussen architecten en opdrachtgevers die continuïteit voorstonden en zij die radicale vernieuwing promootten, gaat deze lezing in op de complexe relatie van Venetië met het nieuwe. We tonen hoe het ogenschijnlijk homogene beeld van de Serenissima in werkelijkheid het gevolg is van heftige machtsstrijden. Met een epiloog naar meer recente tijden, wordt het gebouwde Venetië dat wij kennen geconfronteerd met de ongebouwde, mogelijke Venetiës.”

DAG 3, 9 augustus: VENETIË

Vrije dag op de Biënnale van Venetië (meerdaags ticket inbegrepen). De Biënnale is de oudste en meest prestigieuze tweejaarlijkse afspraak met de nieuwe ontwikkelingen in de hedendaagse kunst. We bezoeken zowel de meest opvallende landenpaviljoenen in de Giardini als de grote tentoonstelling in het Arsenale. Ons land wordt dit jaar vertegenwoordigd door Francis Alÿs.

DAG 4, 10 augustus: VENETIË

‘s Ochtends optioneel bezoek aan de Galleria dell'Accademia met zijn duizelingwekkende collectie met meesterwerken van onder meer Bellini, Giorgione, Titiaan en Tintoretto.

Vrije middag in Venetië. 

Na het diner brengen Inge Spinette en Jan Michiels een “Miniatuurorkest voor vier handen”: Johann Sebastian BACH/György KURTAG – Choralvorspiele / Franz SCHUBERT --- Phantasie / Johannes BRAHMS --- Ungarische Tänze / Antonin DVORAK --- Slawische Tänze / Maurice RAVEL --- Ma Mère l’Oye / Richard STRAUSS --- Rosenkavalierwalzer / Diverse operaparafrases (Carmen, Porgy and Bess, Die Verkaufte Braut)

DAG 5, 11 augustus: VENETIË - CHIOGGIA - Vicenza - PORTO VIRO - CANDA

We varen ’s ochtends vroeg naar Chioggia. Vandaar vertrekken we voor het bezoek aan Vicenza. De stad is een architecturaal juweeltje van de hand van Palladio. Zijn Olympisch Theater is een meesterwerk. Nog altijd zijn de authentieke houten taferelen te bewonderen die aan het einde van de 16e eeuw werden gecreëerd.

Ondertussen vaart de boot richting Porto Viro (1). Voor passagiers die niet wensen deel te nemen aan de excursie naar Vicenza, wordt een transfer geregeld van Chioggia naar Porto Viro. In Chioggia heeft u dan vrije tijd. Terug aan boord in Porto Viro reizen we ‘s middags naar Canda. We varen door een deel van de Po-delta met zijn uitzonderlijk natuurlijk ecosysteem. ’s Avonds aankomst in Canda.

DAG 6, 12 augustus: CANDA – OSTIGLIA – Verona (1) - MANTUA

‘s Ochtends varen we naar Ostiglia. Tussen dorpen en platteland, zal u verleid worden door deze route in het hart van de alluviale landen. In de middag ontdekt u Verona en de tuinen van Giusti. De stad die beroemd is geworden door Romeo and Juliet van Shakespeare straalt een weelderige sfeer uit met schitterende palazzi. Na het diner in een restaurant maakt u een uitzonderlijke avond mee in de Arena van Verona met de uitvoering van de Carmina Burana, ingeleid door Liesbeth Vereertbrugghen.

Terug aan boord in Mantua.

DAG 7, 13 augustus: MANTUA

Vrije ochtend.

's Middags rondleiding door Mantua, de stad waar de Gonzaga’s hun macht en rijkdom etaleerden. Kunstenaars, schilders, dichters en filosofen hebben er hun sporen achtergelaten, zoals Giuseppe Verdi, die zijn opera Rigoletto en de wereldberoemde aria La Donna è mobile in Mantua liet weerklinken.

DAG 8, 14 augustus: MANTUA - Cremona

‘s Ochtends rijden we naar Cremona (lunch inbegrepen), een charmante stad die uitblinkt in de kunst van gitaarbouwers. Cremona biedt ons de mogelijkheid om een meester-luthier en zijn werkplaats te ontmoeten. Een spannend verhaal tussen de ambachtsman en esdoorn, het hout dat het meest wordt gebruikt bij de vervaardiging van de viool. Lunch op het landgoed van I Fratelli Spigaroli, het summum van Italiaanse gastronomie.

Vrije namiddag in Mantua.

Gala-avond aan boord.

DAG 9, 15 augustus: Milaan - Brussel

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping en transfer naar Milaan en rechtstreekse vlucht naar Brussel. Einde van onze diensten.

Gasten

Chantal Pattyn

Chantal Pattyn is de netmanager van Klara. Zij is kunsthistorica en is ook de host van het programma Pompidou, Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Klik hier en bekijk haar gids rond de Biënnale van Venetië. 

Liesbet Vereertbrugghen

Liesbet Vereertbrugghen is musicologe en heeft een grote voorliefde voor middeleeuwse muziek en polyfonie. Ze is producer en netcoördinator bij Klara. Co-auteur van de boeken: ‘Iedereen Klassiek. Muziek voor alle emoties’ en bezieler van de bekroonde cd-reeks Klara4Kids.

Tineke Van Ingelgem & Aaron Wajnberg

Tineke Van Ingelgem is een internationaal gerenomeerde Belgische sopraan met een ijzersterke podiumprésence. Haar krachtige, heldere stem maakt haar uiterst geschikt voor sterke vrouwenrollen zoals Médée, Rusalka en Marschallin/Der Rosenkavalier. “Klara’s 2020 Doorbraak Van Het Jaar”.

De Belgische pianist Aaron Wajnberg ontving wereldwijde erkenning voor zijn prestaties als pianobegeleider op de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd Zang 2018 waarna hij concerteerde in belangrijke zalen als Carnegie Hall New York en Bayerische Staatsoper München.

Jan Michiels & Inge Spinette

Het echtpaar Inge Spinette en Jan Michiels vormt sinds 1988 een pianoduo dat een groot repertoire heeft opgebouwd van Mozart op pianoforte tot aan hen opgedragen hedendaagse creaties. Tussen deze extremen liggen zovele pareltjes voor een miniatuurorkest voor vier handen dat geprezen wordt door de nationale en internationale pers. Een pianoduo als brug tussen zeer uiteenlopende stijlen – hiervan getuigt hun uitgebreide discografie, van Mozart tot Kurtag.

Dirk De Meyer

Prof. Dirk De Meyer doceert architectuurgeschiedenis en architectuurontwerpen aan de Vakgroep Architectuur en stedenbouw van de Universiteit Gent, en was eerder chief curator van het Canadian Centre for Architecture in Montréal.

Schrijf je hier in

Praktisch

  • Prijs per persoon

Dubbele bezetting: €2.595,00

Single bezetting: €3.020,00 

  • Toeslagen

Er geldt een toeslag voor een kamer op het bovendek (€155)  of een suite (€155). Per persoon dient er een brandstoftoeslag van 56€/persoon betaald te worden.

  • Onze prijs is inclusief: Rechtstreekse vluchten met Brussels Airlines vanuit Zaventem. Volpension dinercruise van D1 tot ontbijtbuffet op D9 - Drank aan boord inbegrepen (exclusief champagne en speciale kaart) - accommodatie in een tweepersoonskajuit met airconditioning en douche en toilet – entertainment en animatie aan boord - excursies vermeld in het programma - de welkomstcocktail - de gala-avond - assistentie / repatriëringsverzekering - de bagagebelasting - havenbelastingen.
  • Onze prijs is exclusief: Champagne en drank op speciale kaart, drank tijdens excursies of transfers - optioneel bezoek aan de Academiegalerij en Palazzo Grassi (expo Marlene Dumas) - annulerings- / bagageverzekering - persoonlijke uitgaven.
  • Optionele excursie
  • De galerij van de Académie (€55 bij boeken voor vertrek, €73 bij boeken ter plaatse) – Vaporetto transport inbegrepen.
  • Marlene Dumas expo in het Palazzo Grassi – expo en Vaporetto transport inbegrepen (30€)

  • formaliteiten:

Nationale identiteitskaart of geldig paspoort verplicht. Niet-EU-onderdanen worden verzocht hun ambassade of consulaat te raadplegen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet