Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Geert Mak over 'Grote Verwachtingen' - Aflevering 2

blijf verwonderd!

wo 4 dec. - 15:00

In 1999 overheerste het optimisme: de 21ste eeuw zou de eeuw van Europa worden. Vervolgens werd de EU getroffen door de ene crisis na de andere. Waar liep het fout en waar gaat het naartoe met de EU? Dat vraagt Nicky Aerts aan Geert Mak en Vincent Stuer, in aflevering 2 van deze reeks rond het boek 'Grote Verwachtingen'.
Een rondetafel over de EU in Amsterdam, met Vincent Stuer, Nicky Aerts en Geert Mak

Na de val van het communisme en het einde van de oorlog in ex-Joegoslavië keek Europa vol vertrouwen naar de toekomst. Maar in zijn boek 'Grote Verwachtingen' laat Geert Mak zien dat het optimisme al snel omsloeg.

De grote uitbreiding van de Europese Unie in 2004 verliep een stuk moeizamer dan gedacht. De interne organisatie moest herbekeken worden, en net op dat moment werd Europa getroffen door achtereenvolgens de financiële crisis, de eurocrisis en de vluchtelingencrisis. Als klap op de vuurpijl stemde een meerderheid van de Britten in 2016 voor een Brexit, een uittrede uit de Europese Unie.

Wat is de impact van die opeenvolgende crisissen en hoe moet de EU zich in de toekomst organiseren? Dat bespreekt Nicky Aerts met Geert Mak en Vincent Stuer.

Beluister de podcast hieronder of in de Klara-app!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet