Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Late Night Shift

Grichte: oplawaai van Karen Willems

blijf verwonderd!

di 31 mei - 10:01

Wie?

Karen Willems maakte naam als percussioniste bij o.a. Zita Swoon. Op Grichte (Maldegems voor lawaai) krijgt ze op de tweede plaat van deze dubbelLP de hulp van de stevige saxen van John Snauwaert, Marc De Maeseneer en Vincent Brijs, samen Karen Willems Terre Sol Four.

Wat?

De voorbije jaren verkende Karen Willems in talloze improvisaties en solo-opnames niet alleen traditionele percussie-instrumenten, maar ook de muzikaliteit van objecten, electronica en haar eigen stem. Grichte is de kristallisatie van al die experimenten in klanklandschappen en songs op de eerste plaat en weerbarstig swingende jazz op de kwartetopnames van de tweede plaat.

Waarom moet u dit horen?

Grichte blijft verrassen: elke track is een nieuwe, zorgvuldig opgebouwde wereld, met improvisaties die zich niet in oeverloze zelfexpressie verliezen, maar gebald in dienst van het geheel staan. De bekroning van een zoektocht, die ook resulteerde in een plaatsje op het podium van Jazz Middelheim deze zomer.

Praktisch

Grichte verscheen bij W.E.R.F. Records

 

Gerrit Valckenaers

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet