Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Haal een meesterwerk in huis met de edities van Klara!

vr 3 feb. - 0:53

Pompidou en artlead stellen opnieuw drie edities voor: na Berlinde De Bruyckere, Kati Heck, Leon Vranken, Ann Veronica Janssens, Pieters Vermeersch en Lili Dujourie zijn aan de beurt: David Claerbout, Joris Van de Moortel en Anouk De Clercq.
David Claerbout, Joris Van de Moortel, Anouk De Clercq

Een editie is een kunstwerk dat in een beperkte oplage verschijnt, en daardoor voor meer mensen betaalbaar wordt. De edities worden geproduceerd en verdeeld door artlead.net, een initiatief van Thomas Caron. Artlead.net biedt hedendaagse kunstwerken online te koop aan tegen democratische prijzen, en waakt daarbij over een zorgvuldige selectie.

Klik hier om de set van van 3 edities in huis te halen.
 

David Claerbout

Vorige zomer merkte David Claerbout een boom op in een veld bij Modena. Vooral de rechthoekige schaduw onder de boom fascineerde hem. Claerbout, die ficties creëert door de realiteit zo authentiek mogelijk na te bootsen, wilde te weten komen welke boom zou ontstaan als je vanuit die schaduw vertrekt, in de wetenschap dat een computer dit onmogelijk kan berekenen. En zo leverde de Pomidou-editie ‘The Tree that cast a square shadow’  een prachtige diptiek op met een staaltje van Claerbouts kunnen in virtual image making.

David Claerbout

Anouk De Clercq

In maart presenteerde Anouk de video Boom Boom Blooms op de gevel van Bozar. N.a.v. de 100ste verjaardag van het Paleis voor Schone Kunsten zorgde de kunstenaar voor een vuurwerk van 100 bloemen, opgedragen aan evenveel vrouwen die er ooit exposeerden of concerteerden.  Voor haar Pompidou-editie ‘Boom Boom Bloom’ legde Anouk De Clercq (i.s.m. Michael Bussaer) 50 bloemen op elkaar. Het resultaat is een explosie van puur geluk en kleur op een pikzwarte achtergrond. De editie is opgedragen aan wijlen Sophie Lauwers.

Anouk De Clercq

Joris Van de Moortel

Joris liet zich voor zijn Pompidou-editie ‘Klara Licht je op’ leiden door het muzikale aspect van zijn oeuvre dat behalve uit etsen, schilderijen, neons, films en performances ook uit scores bestaat. De editie kan je kan activeren om je eigen compositie te creëren. In een doosje zitten 8 kaarsen en een zakdoek met de handleiding. Het enige wat je hoeft te doen is een notenbalk tekenen en vervolgens met de bijenwas van de kaarsen je drip drop pattern te maken. Step 6: Now Play! Step 7: Listen to new sonic enlightenments!

Joris Van de Moortel

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet