Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Happy Hour

Happy Hour live op het Festival van de Architectuur

kunst & cultuur

vr 8 sep. - 16:00

Olav Grondelaers verklaart op vrijdag 8 september het Festival van de Architectuur voor geopend met een live-uitzending in deSingel.

Op 8 september 2017 start de eerste editie van het Festival van de Architectuur. Tien dagen lang maken lezingen, performances en rondleidingen duidelijk dat architectuur meer is dan alleen bouwen.

Olav Grondelaers neemt het programma onder de loep met Christoph Grafe, directeur van het Vlaams Architectuur Instituut

Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck maakt tijdens de openingavond het resultaat van de Meesterproef bekend. Met dit project kunnen jonge ontwerpers zich voor het eerst aan een overheidsopdracht wagen. Dit keer draait het rond erfgoed en herbestemming.

Tim Devos stelt de projecten van het studiebureau Endeavour voor, en het resultaat van de Summer School rond architectuur die ze in augustus met kinderen en jongeren organiseerden in deSingel.

Bram Soli loodst met het kunstenaarscollectief Time Circus een Landschip naar deSingel. Binnen in de constructie kom je alles te weten over alternatieve woonvormen.

Architect Olivier Goethals gaat tijdens de lezingenreeks van het festival op zoek naar de grijze zone tussen kunst en architectuur. Zijn project 'Rust' in Houthulst is te bezoeken tijdens de Dag van de Architectuur op 10 september 2017.

Ook Toestand, laureaat van de Ultima voor Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk, stelt twee projecten open tijdens de Dag van de Architectuur: Allée du Kaai en Biestebroek zijn twee projecten waarbij braakliggend terrein en leegstaande gebouwen worden ingezet voor sociale projecten met buurtbewoners.

Liesa Van der Aa werkt met haar nieuwe muziektheatergezelschap One Trick Pony aan Autobahn Utopia, een compositie rond de klank van de autosnelweg. Een eerste aanzet werd speciaal gemaakt op maat van het dak van deSingel.

Joris Vanvinckenroye, Jana Arns en Ananta Roosens zorgen voor live muziek tijdens de uitzending.

Video hieronder: het kunstenaarscollectief Time Circus in volle actie.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet