Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Happy Hour

Happy Hour op 5 mei live op Brutaal

kunst & cultuur

vr 5 mei - 15:00

Nicky Aerts trekt naar Brutaal, een nieuw internationaal literatuurfestival in Brugge. Ze praat onder meer met Adriaan van Dis, Ilja Leonard Pfeijffer en Geert van Istendael.

Tijdens de openingsavond 'Verhalen uit de grote stad' brengen auteurs uit binnen- en buitenland een geliefde stad tot leven in Concertgebouw Brugge. Enkele van hen komen eerst langs bij Happy Hour.

Adriaan van Dis bundelde dit voorjaar bij Atlas Contact zijn teksten over Zuid-Afrika in de Zuid-Afrikaboeken en binnenkort verschijnt zijn nieuwe roman 'In het buitengebied'. Maar eerst vaart hij de Brugse reitjes af.

Van Dis stelt ons voor aan de Syrisch-Palestijnse dichter Gayath Almadhoun. Oorlog en conflict sijpelen door in zijn bundels 'Weg van Damascus' en 'Ik hier jij daar', een dialoog met de Nederlandse dichteres Anne Vegter. Beide boeken verschenen bij Uitgeverij Jurgen Maas. Gayath Almadhoun neemt tijdens Brutaal onder andere deel aan Fatena's Poëziesalon.

Ook te gast op de openingsavond: twee kritische stemmen uit de Franstalige literatuur, de Algerijnse schrijver Boualem Sansal en de Frans-Senegalese schrijfster Marie Ndiaye

Eén van de topnamen op het festival is Claudio Magris, de schrijver die vanuit Trieste Europa overschouwt. Geert van Istendael gaat met hem in gesprek, onder meer over zijn nieuwe boek 'Het museum van oorlog', dat deze maand verschijnt bij De Bezige Bij.

De Zwitserse schrijver Peter Stamm stelt zijn nieuwe roman voor. 'In geen velden of wegen' verscheen bij De Arbeiderspers, en vertelt op een uiterst subtiele manier over het leven zoals het is.

Delphine Lecompte buigt zich met elf collega-dichteressen over Guido Gezelle en zijn bundel 'Rijmsnoer om en om het jaar'. 

Nathan Daems zorgt met zijn trio voor live-muziek.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet