Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Happy Hour

Happy Hour op vrijdag 14 april

kunst & cultuur

vr 14 apr. - 3:00

Nicky Aerts praat met theatermaker Mesut Arslan, trekt naar het Kasteel van Gaasbeek en blikt vooruit naar het KunstenFestivaldesArts.

In tijden van social media is het steeds moeilijker om echt contact te leggen. Misschien lukt het wel op het podium van een theaterzaal? Choreograaf Jan Martens brengt in The Common People 48 Brusselaars samen die elkaar niet kennen en laat hen samen duetten opvoeren. Te zien in Beursschouwburg en Les Brigittines.

Mesut Arslan herwerkt in KVS 'Nachtelijk symposium', het iconische stuk van theatermaker Eric De Volder. Hij plaatst het stuk in een houten installatie van kunstenaar Lawrence Malstaf.

Op de tentoonstelling Kairos Castle in het Kasteel van Gaasbeek laat filosofe Joke Hermsen hedendaagse kunstenaars reflecteren over de tijd. Onder hen David Claerbout, Hans Op de Beeck en Otobong Nkanga. Joke Hermsen is ook te gast in Flagey, waar ze praat over haar nieuwe essay 'Melancholie van de onrust'.

De ticketverkoop voor het KunstenFestivaldesArts gaat van start. Naar jaarlijkse gewoonte brengt het festival opmerkelijke artiesten uit alle hoeken van de wereld naar diverse locaties in Brussel. De Libanese kunstenaar en instrumentenbouwer Tarek Atoui gaat op zoek naar innovatieve manieren om muziek te produceren in het Dynastiepaleis. Gudrun De Geyter zocht hem op in Parijs.

De Nederlanden brachten in de 16de eeuw enkele vernieuwende landschapsschilders voort. Het Rockoxhuis brengt hun werk samen op de tentoonstelling The Sky is the Limit, met werken uit de collectie van het KMSKA en de Gemäldegalerie in Dresden. Een gesprek met KMSKA-directeur Manfred Sellink.

Koen Van Synghel bezoekt Reset Home van Gert Robijns. Wat ooit de woning was van de grootouders van de kunstenaar, groeide uit tot een sculptuur en nu ook een toonplek voor hedendaagse kunst. Op dit moment is er werk van Luc Tuymans te zien.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet