Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Happy Hour

Happy Hour op vrijdag 15 december: live in het Jubelparkmuseum

kunst & cultuur

vr 15 dec. - 4:00

In 1912 opende de juwelierszaak Wolfers Frères in Brussel naar een ontwerp van Victor Horta. Het chique winkelpand wordt nu in zijn authentieke opstelling getoond in het Jubelparkmuseum. Olav Grondelaers vraagt conservator Werner Adriaenssens uit over het project tijdens een live-uitzending in het museum.

De juwelierszaak Wolfers Frères in de Arenbergstraat was lange tijd één van de meest chique handelszaken in Brussel. Het winkelpand, dat ontworpen werd door Victor Horta, komt na een grondige restauratie weer helemaal tot leven in het Jubelparkmuseum in Brussel.

Olav Grondelaers duikt met conservator Werner Adriaenssens in het leven en werk van edelsmeedkunstenaar Philippe Wolfers. Hij was één van de boegbeelden van Art Nouveau en Art Déco in België.

In het gerestaureerde winkelinterieur zijn niet alleen stukken van Wolfers te zien, maar ook tal van topstukken uit de collectie van de KMKG.

Horta-specialiste Barbara Van der Wee vertelt hoe de restauratie van het interieur in zijn werk ging.

Historicus Peter Scholliers schetst de Brusselse samenleving waarin de Art Nouveau en Art Déco tot bloei kwamen. Met goudsmeden Krista & Grety Vandevelde gaan we op zoek naar de erfenis van Wolfers.

Didier Laloy en Tuur Florizoone zorgen voor live muziek.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet