Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Happy Hour

Happy Hour op vrijdag 24 november

kunst & cultuur

wo 22 nov. - 2:29

Nicky Aerts maakt u wegwijs door het weekend, met een Congolese slam-avond in KVS en Grafixx in De Studio.

KVS brengt urban woordkunst naar het theater onder de noemer SLOW (Slam Our World). Rapper Pitcho Womba Konga en stadsdramaturge Kristin Rogghe verkenden de slam-scene in Kinshasa en nodigden voor de derde SLOW-avond KIN <> BRU dichteres Do Nsoseme Dora en filmmaker Fabrice Kalonji uit.

Behoud de Begeerte brengt schrijfster Lize Spit, sopraan Elise Caluwaerts en pianist Kim van den Brempt samen voor Avondrood, een productie rond de Vier letzte Lieder van Richard Strauss.

De Oostenrijkse choreografe Florentina Holzinger maakt erg lijfelijke voorstellingen die de grenzen van het lichaam opzoeken. Op dit moment is ze op tournee met Apollon, een voorstelling die ze voor Campo in Gent maakte. Zes danseressen, onder wie Renée Copraij, herinterpreteren het klassieke ballet van Balanchine en maken er een freakshow van. Nog te zien in STUK in Leuven.

Illustratrice Ephameron is curator van Grafixx, een festival voor grafische kunst in De Studio in Antwerpen.

Het kunstparcours Ecce Homo in Antwerpen toont het mensbeeld in de hedendaagse kunst. Op 9 bijzondere locaties is werk van 63 hedendaagse kunstenaars uit België te zien.

Koen Van Synghel bezoekt DEPART, een nieuwe evenementenhal in een voormalige NMBS-loods in Kortrijk. Het ontwerp is van B-architecten.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet