Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Happy Hour

Happy Hour op vrijdag 27 mei

kunst & cultuur

vr 27 mei - 15:00

Iraakse kunt in het museum, nazis op het podium of moord in de filmzaal: Heidi Lenaerts presenteert een diverse waaier culturele tips.

Filip Tielens over de voorstelling Troje van het Nieuwstedelijk, waarvoor Maarten Ketels vier maanden bij de Leuvense Rom gemeenschap geleefd heeft.

SMAK-directeur Philippe Van Cauteren cureerde vorig jaar het Iraakse paviljoen op de Biennale. Deze expo, Invisible Beauty, is nu ook in Gent te zien.

Op 4 september 1995 opende PARTS, de dansschool o.l.v. Anne Teresa De Keersmaeker, de deuren. De eerste twintig jaar worden herdacht met het boek 20 Years - 50 Portraits.

Tien jaar na de publicatie van Jonathan Littells oorlogsroman De welwillenden is het boek door het Toneelhuis en Toneelgroep Amsterdam geadapteerd tot een podiumvoorstelling. Volgende week te zien in het Kaaitheater in Brussel.

Sander De Keere tipt een concert van InAlto in het Concertgebouw in Brugge, een ensemble rond cornettospeler Lambert Colson.

In Cinematek in Brussel loopt in de maanden juni tot augustus een grote cyclus rond film noir: klassiekers, remakes en verfilmingen van Patricia Highsmith.

We blikken vooruit naar De Canvasconnectie met de Amerikaanse fotograaf James Casebere, die geobsedeerd is door architectuur.

Op 28 oktober 1949 verongelukte de Air France-vlucht van Parijs naar New York. De slachtoffers, onder anderen bokser Marcel Cerdan en violiste Ginette Neveu, figureren in Morgenochtend in New York, de debuutroman van de Fransman Adrien Bosc.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet