Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Happy Hour

Happy Hour op vrijdag 3 november: live op Europalia Indonesia

kunst & cultuur

vr 3 nov. - 4:00

Nicky Aerts maakt u wegwijs in het programma van Europalia Indonesia. Met onder meer Dirk Vermaelen, Catherine Vuylsteke en Dijf Sanders.

De kunstbiënnale Europalia staat dit jaar in het teken van Indonesië. Nicky Aerts verkent de twee hoofdtentoonstellingen in Bozar.

Met artistiek directeur Dirk Vermaelen gaat ze dieper in op Ancestors & Rituals. Voorouderrituelen zijn het bindmiddel in deze reusachtige archipel met meer dan 13 000 eilanden, 300 etnische groepen en meer dan 700 talen.

De tentoonstelling Power & Other Things blikt terug op de bewogen geschiedenis van Indonesië door het werk van 21 Indonesische en westerse kunstenaars. Journaliste en schrijfster Catherine Vuylsteke ging kijken.

Het woelige politieke verleden van Indonesië komt ook aan bod in het werk van kunstenares Elisabeth Ida Mulyani. In CC Strombeek toont ze een video-installatie over de bewogen jaren 1965-1966. In Zebrastraat Gent zet ze een dialoog op poten tussen Indonesische voorwerpen uit de etnografische collectie van Universiteit Gent en hedendaagse kunstenaars.

Choreograaf Arco Renz verdiept zich al jaren in Aziatische dans. Hij stelde het dansprogramma van Europalia Indonesia samen.

Muzikant Dijf Sanders trok op verzoek van Europalia naar Indonesië en verzamelde een schat aan materiaal dat hij verwerkte in zijn nieuwe album Java.

Willem Bongers-Dek is adjunct-directeur van het Vlaams-Nederlands huis de Buren en doceert regelmatig in Indonesië. Op zijn vraag trokken enkele Vlaamse en Nederlandse schrijvers naar Semarang en Jakarta om er een citybook te schrijven. U hoort hun ervaringen in het Festivalcentrum van Europalia.

Laura Herman sleepte de Young Curator's Award van Europalia in de wacht. In Bozar werkt ze aan Natural Capital, een tentoonstelling over de biodiversiteit in Indonesië.

Het Four Aces Guitar Quartet zorgt voor live muziek.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet