Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Happy Hour

Happy Hour op vrijdag 6 oktober

kunst & cultuur

vr 6 okt. - 3:00

Vrouwen boven in Happy Hour! Olav Grondelaers verdiept zich in het werk van Geta Bratescu, Rita McBride, Mette Edvardsen en Dounia Mahammed.

De Roemeense kunstenares Geta Bratescu wordt op haar 91ste ontdekt door de internationale kunstwereld. Na de Biënnale van Venetië en Documenta 14 loopt er nu een overzichtstentoonstelling in MSK Gent.

In Wiels loopt dan weer een overzicht van de Amerikaanse beeldhouwster Rita McBride.

Mette Edvardsen brengt in het Kaaitheater een performance waarin taal en stem de bovenhand nemen. 'We to be' is tegelijk een live radio-uitzending, en de voorstelling is ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Programmator Katleen Van Langendonck geeft een woordje uitleg.

Dounia Mahammed studeerde drama aan KASK in Gent en maakte indruk met haar afstudeervoorstelling 'Salut Copain'. Nu tourt ze met een nieuwe voorstelling, 'waterwaswasser', waarvoor ze zich onder meer liet inspireren door zenboeddhisme en theerituelen. De voorstelling is te zien op het X-Tract festival in Kaap.

Johan de Boose is curator van het literaire festival Het Betere Boek, dat dit jaar helemaal in het teken staat van Rusland.

Koen Van Synghel trekt naar een lagere school in Lebbeke, een ontwerp van Compagnie O Architects.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet