Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Heleen Van Haegenborgh over Squaring the Circle

blijf verwonderd!

wo 8 dec. - 0:34

Deze zaterdag speelt het GAME ensemble op het Zindering Fesitval in Mechelen een nieuw werk van Heleen Van Haegenborgh. Ze componeerde dit werk speciaal voor het Zindering Festival, dat dit jaar in het teken van de stilte staat. Inspiratie vond Heleen Van Haegenborgh in het getal pi en de pi-tekeningen van Johan De Wilde. Beluister het gesprek over Squaring the Circle in Music Matters op woensdag 8 december.
Heleen Van Haegenborgh met Olav Grondelaers in de studio van Music Matters

Heleen Van Haegenborgh is een Vlaamse componiste, pianiste, improvisator en performer. Wat haar kenmerkt als componist is hoezeer ze bij het componeren van een werk rekening houdt met het publiek waarvoor ze een werk schrijft. Ze laat zich hierbij niet afschrikken door de meest uiteenlopende contexten: ze schreef dit jaar bijvoorbeeld zowel het opgelegd werk Lamento di Nadima voor de Musica Antiqua competitie en als Phoenix voor het Mode Museum in Antwerpen. 

 

Van het Zindering Festival kreeg Heleen Van Haegenbergh carte blanche om iets te componeren voor het festival. Ze liet zich voor haar werk Squaring the Circle inspireren op tekeningen van Johan De Wilde, die ook de visuals voorziet tijdens het concert. Deze tekeningen, die eigendom zijn van het SMAK, zijn geïnspireerd op verschillende getallenreeksen afkomstig van de cijfers na de komma van het getal pi. Voor Heleen staat het getal pi en de oneindigheid van pi in haar compositie voor ruis. Hierbij zoekt ze aansluiting bij het thema van het zinderingfestival: de stilte. Ruis als onvoorspelbaar gegeven moet optimaal tot uiting komen door het ruis-instrument bij uitstek: slagwerk.

Voor meer info en tickets voor Squaring the Circle kan u hier terecht.

 

Beluister het gesprek met Heleen Van Haegenborgh in Music Matters hieronder.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet