Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Fidelio

Fidelio

Hello Darkness - een ode aan de dood met ook wat troost en een knipoog

klassieke muziek

do 20 jan. - 4:02

Hello Darkness met Olivia Vermeulen en Jan Philip Schulze

Wie?
De Nederlandse mezzosopraan Olivia Vermeulen en de Duitse pianist Jan Philip Schulze. Dit duo bracht eerder een ander thema-album uit onder de noemer “Dirty Minds” met liederen over lust en erotiek uit een heel divers repertoire. Die eersteling werd bekroond met Duitse en Nederlandse prijzen.

Wat?
De liederen, popsongs en musicalnummers gaan over de duistere kant van ons bestaan: het verlangen naar maar ook de angst voor de dood, over moordlust, over troost en hoop. Een dosis zwarte humor hoort er ook bij. Het repertoire gaat erg breed: van Monteverdi tot Billi Eilish en Nick Cave met daartussen Franz Schubert, Robert Schumann, Erich Wolfgang Korngold e.a., en dat helemaal niet in chronologische orde maar in een  voortdurende en boeiende afwisseling.

Waarom moet je dit horen?
De samenstelling van het programma op deze CD is bijzonder goed doordacht en verrassend. Het schijfje kan zowel liefhebbers van klassieke muziek aanspreken als luisteraars van meer hedendaagse, avontuurlijker genres. Olivia Vermeulen weet haar stem zo om te buigen in kleuren en expressies zodat elk lied een wereld op zich wordt. Daarbij wordt ze goed geholpen door de pianist die niet alleen de klaviertoetsen beroerd maar ook alternatieve klanken produceert, op de piano of op een elektronisch orgeltje.
Sylvia Broeckaert

Praktisch
Uitvoerder: Olivia Vermeulen (mezzosopraan) en Jan Philip Schulze (piano en keyboard)
Titel: Hello Darkness
Label: Challenge
Catalogusnummer: 0608917288728

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet