Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Herbeleef Jazz Middelheim

blijf verwonderd!

vr 12 aug. - 8:42

Musiceren in de breedte; dat is wat er op Jazz Middelheim deze zomer zal gebeuren. Het oudste jazzfestival van het land pakt van 12 tot 15 augustus uit met internationale klasbakken als Iggy Pop, Thurston Moore Group, Fred Hersch Trio & Desguin String Quartet, Alabaster dePlume en Kurt Rosenwinkel Trio, maar ook Belgische jazzgrootheden als Jef Neve, Aka Moon en Bert Joris.
Lies Steppe en Bart Vanhoudt

Maandag 15/08 vanaf 14u00

Op deze laatste festival dag starten om we 14.00 met een concertfragment van gitarist Jakob Bro, hij werkte in de loop van dit jaar nauw samen met enkele studenten van het Antwerpse conservatorium. Het Belgische trio Aka Moon viert dit jaar haar 30ste verjaardag. Saxofonist Fabrizio Cassol, bassist Michel Hatzigeorgiou en Stéphane Galland op drums kiezen steevast voor experiment en uitdagende ritmes. Ze gaan voluit voor avontuur en kunnen daarvoor vandaag ook rekenen op de Portugese accordeonist João Barradas. De Amerikaanse gitarist Kurt Rosenwinkel maakte midden jaren negentig furore en stond aan de zijde van onder meer Paul Motian. Rosenwinkel laat zich in zijn trio omringen door niemand dan drummer Gregory Hutchinson. Uitkijken is het naar het concert van gitarist Philip Catherine. Catherine is zonder meer een begrip binnen de jazzwereld. Tijdens zijn rijke carrière speelde hij samen met de allergrootste jazzmuzikanten zoals Charles Mingus, Toots Thielemans, Barney Wilen en Tom Harrell. Een absoluut hoogtepunt en afsluiter van het festival is pianist Fred Hersch. Live overtreft hij zichzelf keer op keer. Hij stelt zijn recentste project Breath by Breath voor, vergezeld door het jonge Belgische Desguin Kwartet.

Bekijk alle interviews

Krijg je maar niet genoeg van Jazz? Beluister onze podcasts:

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet