Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Herbeleef: Klara viert 20 jaar Concertgebouw Brugge

blijf verwonderd!

za 19 feb. - 9:00

Het Concertgebouw Brugge werd 20 jaar. Klara bouwde er op zaterdag 19 februari een muzikaal feestje rond. Muzikale hoogtepunten uit het rijke aanbod van dit kunstenhuis passeren de revue, afgewisseld met gesprekken met artiesten, publiek en artistiek directeur Jeroen Vanacker.
Herbeleef: Klara viert 20 jaar Concertgebouw Brugge

Het Concertgebouw Brugge viert deze week zijn 20e verjaardag. Klara bouwde er op zaterdag 19 februari een muzikaal feestje rond, met een namiddag vol muzikale hoogtepunten uit het rijke aanbod van dit kunstenhuis, afgewisseld met korte gesprekken met artiesten, publiek en artistiek directeur Jeroen Vanackere. Beluister de volledige uitzending.

Zij delen mooie herinneringen, pittige anekdotes en een blik op de toekomst van het florissante Concertgebouw. Met onder meer architect Paul Robberecht, Philippe Herreweghe, Jos Van Immerseel, David Claerbout en Anne Teresa De Keersmaeker. Muziek van Jacob Obrecht tot Gershwin en van Bach tot Kris Defoort, geselecteerd uit de honderden opnames die Klara de afgelopen 20 jaar maakte in Brugge. Nicole Van Opstal en Olav Grondelaers gidsen je door de feestelijke uitzending van 14 uur tot 18 uur.

Om 20 uur kon je in Klara Live, gespresenteerd door Inneke Plasschaert, verder luisteren naar concertfragmenten die de VRT ooit maakte de voorbije 20 jaar. Openen doen we met het allereerste concert dat in het Concertgebouw gegeven werd: die Schöpfung van Haydn met Anima Eterna o.l.v. Jos Van Immerseel. Beluister de volledige uitzending.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet