Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou - Mei '68 (17 - 20)

Pompidou - Mei '68 (17 - 20)

Herbeleef Pompidou met 50 jaar mei ‘68

kunst & cultuur

wo 2 mei - 20:00

In mei 1968 zette een studentenrevolte in Parijs de wereld in rep en roer. Op 2 mei 1968 werd ook Chantal Pattyn geboren. Op haar 50ste verjaardag ging ze op zoek naar de gebeurtenissen en de gevolgen van mei ’68, tijdens een extra lange uitzending van Pompidou in het Kaaitheater. Herbeluister de uitzending nu via de site of via de Klara-app.

Wat gebeurde er precies in mei ’68? Chantal Pattyn vraagt het aan twee heren die allebei student waren in die woelige jaren: Claude Blondeel en Paul Goossens, auteur van ‘1968, het jaar dat niet wil sterven’ (Epo).

Wat is de impact van mei ’68? Dat horen we van schrijver en hoogleraar Geert Buelens, van wie zonet ‘De jaren 60. Een cultuurgeschiedenis’ (Ambo/Anthos) verscheen.

Jongeren van toen graven in hun herinneringen. En de volgende generaties geven hun kijk op mei ’68. Deze gasten schuiven in de loop van de avond mee aan tafel: Jan Blommaert, Chantal De Smet, Mia Doornaert, Paul Dujardin, Vincent Meessen, Johan Pas, Guy Poppe, Bieke Purnelle, Gerardo Salinas, Roel Van Bambost, David Van Reybrouck, Liesbet Walckiers, Chams Eddine Zaougui, Walter Zinzen.

Gwen Cresens, Jan Hautekiet en Patrick Riguelle zorgen voor live muziek.

Herbeluister nog tot en met 2 juni de volledige uitzending via klara.be en de Klara-app.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet