Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Herbeluister Belmondo van 1 juli

kunst & cultuur

ma 3 jul. - 2:59

Nicky Aerts is er terug met culturele zomertips. Belmondo maakt ook omzwervingen door Europa in het kielzog van schrijvers, en gaat op zoek naar schilderijen van Vlaamse Meesters op onverwachte plekken.

Niet alle topstukken hangen in musea. Sara Debroey doorkruist een hele zomer het land, op zoek naar Vlaamse Meesters. Vandaag houdt ze halt in de Carolus Borromeuskerk in Antwerpen, waar een altaarstuk van Rubens na 240 jaar terug hangt op zijn oorspronkelijke plaats.

Universiteit Gent bestaat 200 jaar. Elke zaterdag hoort u in Belmondo het verhaal achter een object uit de archieven van de universiteit. Vandaag is dat een koekendoos vol liefdesbrieven, die een prominente plaats innam op de schrijftafel van Cyriel Buysse. Het verhaal leest u ook terug in het boek '200 jaar Universiteit Gent in 200 objecten', verschenen bij Hannibal.

We reizen naar Denemarken in het kielzog van schrijfster Dorthe Nors, samen met haar vertaalster Edith Koenders.

Muzikant Sami Abdelmahmood Mohamed vertrok enkele jaren geleden uit Sudan en woont nu in Gent. Welke band heeft hij met de muziek uit zijn thuisland?

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet