Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Music Matters

Music Matters

Herbeluister: Music Matters op 23 september met Timo Tembuyser

blijf verwonderd!

za 19 sep. - 9:24

'Een muzikaal en ruimtelijk landschap waarin de dolende mens zoekt naar verbinding en eenheid, verlossing en extase'. Zo beschrijft de jonge, Belgische componist en performer Timo Tembuyser zijn Missa Homo Sacer. Op vrijdag 25 september staat hij met zijn compositie voor één mannenlichaam, een vijfstemmig vrouwenkoor en een man op elektrische gitaar in deSingel.
Timo Tembuyser

Timo Tembuyser (°1991) studeerde Architectuur & Stadsontwerp aan de Universiteit Gent en trok daarna richting Nederland om zich volledig toe te leggen op muziek. Hij studeerde in juni 2019 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie in Maastricht (Institute of Performative Arts) en schoolde zich als zanger binnen de afdeling Muziektheater van het Rotterdam Conservatorium (Codarts University for the Arts).

Zijn Missa Homo Sacer is een choreografie voor stemmen en lijven. Een vraag naar vergeving en een zoektocht naar harmonie en verbinding. Het is zowel koorconcert als ritueel: een poging een vrijplaats te creëren waarin de performers het publiek uitnodigen na te denken over geloof en religie, individu en collectief, zonde, seksualiteit, en liefde.

Tickets voor de voorstelling van vrijdag 25 september in deSingel kan je hier vinden.

Uitvoerders:
Timo Tembuyser (concept, compositie, tekst, zang & spel)

Charlotte Dommershausen, Loulou Hameleers, Hélène Vrijdag,
Petra Ball & Nelleke Kuipers (vijfstemmig vrouwenkoor)

Laurens Mannaerts (echo, op elektrische gitaar)

Momenteel werkt Timo aan Concrete Voices|Stemmen Uit Beton, een project waarbij verschillende flatgebouwen over de hele wereld worden omgevormd tot koor. 

Herbeluister het gesprek met Timo Tembuyser hier:

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet