Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Herbeluister: Pompidou 1 oktober 2020

kunst & cultuur

do 1 okt. - 1:45

Architect Philippe Viérin gaat op zoek naar de sporen van zijn overgrootvader, die een cruciale rol speelde in de heropbouw van België na WO I. Kunstenaar John Armleder zet Kanal-Centre Pompidou op stelten, en daar wilde Elise Dupré bij zijn. Catherine Vuylsteke brengt een Vietnamese must-read mee.
De Lakenhalle in Ieper, het symbool van de vernielingen in WO I

Philippe Viérin creëert met noArchitecten baanbrekende projecten in binnen- en buitenland. Op vraag van het In Flanders Fields Museum in Ieper ging hij zich verdiepen in het leven van zijn overgrootvader Jos Viérin. Ook een architect, maar in compleet andere omstandigheden. Jos Viérin maakte de Eerste Wereldoorlog mee en speelde een belangrijke rol in de wederopbouw van de Verwoeste Gewesten. Het resultaat van dit onderzoek is te lezen in de brievenroman Plaats/Place, verschenen bij Public Space.

De Zwitserse kunstenaar John Armleder mag de komende maanden lekker zijn zin doen in Kanal - Centre Pompidou. Elise Dupré ging kijken hoe hij de voormalige Citroëngarage in Brussel onder handen neemt.

Catherine Vuylsteke raakte in de ban van 'De bergen zingen', een familie-epos van de Vietnamese schrijfster Nguyen Phan Que Mai, verschenen bij Signatuur.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet