Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Herbeluister Pompidou 14 januari 2021

kunst & cultuur

do 14 jan. - 15:01

Nicky Aerts praat met Ellen Van Pelt over haar biografie over de vergeten Vlaamse schrijver Roger Van de Velde. Catherine Vuylsteke las 'Koningen van Shanghai' en Eric De Kuyper brengt op Art's Birthday een 'State of the Arts'.
Roger Van de Velde

Schrijver Roger Van de Velde belandde in de jaren 1960 in de gevangenis door zijn verslaving aan medicijnen. Collega-schrijvers, zoals Walter van den Broeck, namen het voor hem op. Vijftig jaar later wordt zijn literaire werk herontdekt. Vorig jaar werd zijn roman 'De knetterende schedels' heruitgegeven. En nu is er ook de biografie 'Deze wereld is geen ergernis waard', waarin schrijfster Ellen Van Pelt meer licht werpt op de man en zijn oeuvre. Beide boeken verschenen bij Vrijdag.

Twee Joodse families, de Sassoons en de Kadoories, bouwden begin 20ste eeuw in Shanghai een zakenimperium uit. Enkele decennia later konden ze vanuit Shanghai duizenden Europese Joden redden die bedreigd werden door het nazisme. De Amerikaanse journalist Jonathan Kaufman tekende hun verhaal op in 'Koningen van Shanghai', verschenen bij Prometheus. Catherine Vuylsteke las het boek.

Op 17 januari wordt over de hele wereld de verjaardag van de kunst gevierd, een uit de hand gelopen grap van kunstenaar Robert Filliou die nog elk jaar heel wat artistieke instellingen weet te mobiliseren. Ook het M HKA neemt er graag aan deel. Het traditionele verjaardagsfeestje valt door de coronamaatregelen aan duigen, maar Eric De Kuyper mag wel een State of the Arts uitspreken.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet