Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Herbeluister Pompidou 17 december 2020

kunst & cultuur

do 17 dec. - 0:58

Cindy Wright toont nieuw werk in het Hof van Busleyden. Tomas Lieske wekt Beethoven tot leven in zijn nieuwe roman 'Honderd hoge dagen' en Christophe Vekeman verdiepte zich in het werk van Renate Rubenstein.
Een werk uit de nieuwe reeks van Cindy Wright

In het museum Hof van Busleyden is momenteel de expo Eye to Eye van kunstenares Cindy Wright aan de gang.  Met elf houtskooltekeningen van schedels confronteert Wright je met een toekomst die voor ons allemaal is weggelegd. Want niemand, zelfs de roemrijkste persoon op aarde niet, kan ooit aan een plaats in het schimmenrijk ontkomen.

Tomas Lieske wekt Beethoven tot leven in zijn nieuwe roman Honderd hoge dagen. Dat gebeurt via een visioen van een kraanmachinist in de Arabische woestijn. Het boek verscheen bij Querido.

Dertig jaar geleden overleed schrijfster Renate Rubinstein. Met haar columns schopte ze stennis in het naoorlogse Nederland. Blijft haar werk na al die jaren overeind? We kunnen het nagaan in de bloemlezing 'Bange mensen stellen geen vragen', samengesteld door journaliste Ronit Palache voor de reeks Privé-domeinChristophe Vekeman las het boek.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet