Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Herbeluister Pompidou 17 maart 2021

kunst & cultuur

wo 17 mrt. - 9:30

Nicky Aerts nodigt Koen Fillet uit voor een gesprek over zijn tentoonstelling ‘Lichaam zonder naam’. Lieve Van Hoof vertelt waarom de Britse classica Mary Beard een eredoctoraat verdient aan de UGent. En het Vlaams Architectuur Instituut verhuist naar een kerk!
Koen Fillet, Poelkapelle, olie op doek, 60x50 cm

Koen Fillet kennen we als radiomaker en presentator van Interne Keuken op Radio 1. Maar sinds een paar jaar kennen we hem ook als kunstenaar. Liever dan een radiomaker die schildert, noemt hij zich een schilder die ook radio maakt. En waar het werk op de radio beheerst wordt door woorden, probeert hij zich in zijn schilderijen net van die woorden te bevrijden. Zoek er geen verhalen achter, want het begint bij de vorm. Toch komt hij erover praten, want in CC Binder in Puurs loopt een tentoonstelling met nieuw werk: Lichaam zonder naam.

Mary Beard, hoogleraar aan de Universiteit van Cambridge is classica. Ze zet zich in voor het toegankelijk maken van de klassieke cultuur en geniet daarvoor wereldwijde erkenning. Lieve Van Hoof, zelf classica aan de UGent, vertelt wat er zo geweldig is aan Mary Beard en waarom ze dat eredoctoraat van de UGent dubbel en dik verdient.

Het Vlaams Architectuur Instituut verlaat deSingel en neemt binnenkort haar intrek in de leegstaande Sint-Hubertuskerk. Sofie De Caigny ontvouwt de plannen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet