Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Herbeluister: Pompidou 17 september 2020

kunst & cultuur

do 17 sep. - 0:41

Nicky Aerts praat met literatuurhistoricus Manu Van der Aa over zijn biografie van Paul Méral. De Nederlandse kunstenaar Joep van Liefland heeft een fascinatie voor afgedankte technologie.
Testbeeld op de tentoonstelling van Joep van Liefland in Antwerpen

De Gentenaar Paul Méral maakte aan het einde van de Eerste Wereldoorlog het mooie weer in Parijs. Hij omringde zich met beroemde kunstenaars als André Gide en Arthur Honegger en werd op handen gedragen door cultuurminnende Parijzenaars. Maar met een liederlijke levensstijl bracht hij zichzelf ten gronde. Literatuurhistoricus Manu Van der Aa tekende zijn meeslepende verhaal op in het boek 'Bedelen bij Picasso', verschenen bij uitgeverij Vrijdag.

De Nederlandse kunstenaar Joep van Liefland is gefascineerd door technologie, en hoe dat ingrijpt op ons leven. In de Antwerpse galerie Tick Tack toont hij installaties en een video, die elke avond na zonsondergang geprojecteerd wordt voor voorbijgangers.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet