Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Herbeluister Pompidou 18 mei 2021

kunst & cultuur

di 18 mei - 3:36

Wat bindt en wat scheidt Vlaanderen en Nederland? Drie historici uit beide regio's gaan op zoek naar antwoorden in het boek 'De Lage Landen'. Catherine Vuylsteke richt de blik dan weer op West-Afrika, met nieuw werk van Imbolo Mbue.
De Lage Landen, weergegeven in 1583 door Frans Hogenberg en M. Aitsinger

De regio die we vandaag als België en Nederland benoemen, staat sinds de Middeleeuwen bekend als de Lage Landen. In de loop der eeuwen klitten de verschillende onderdelen van die regio samen en dreven ze ook weer uit elkaar. Op vraag van de culturele instelling Ons Erfdeel bogen drie historici uit Vlaanderen en Nederland zich over de gedeelde geschiedenis van het deltagebied aan de Noordzee in het boek 'De Lage Landen, een geschiedenis voor vandaag'.  Twee van de auteurs zijn te gast bij Nicky Aerts: Marnix Beyen (UAntwerpen) en Judith Pollmann (Universiteit Leiden).

De Kameroenese schrijfster Imbolo Mbue onderzoekt in haar nieuwe roman de exploitatie van West-Afrika door Westerse multinationals en corrupte regeringen. Hoe mooi wij waren verscheen bij De Bezige Bij. Catherine Vuylsteke las het boek.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet