Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Herbeluister Pompidou 19 mei 2021

kunst & cultuur

wo 19 mei - 15:05

Heleen Debruyne praat met onderzoekster Leni Van Goidsenhoven over alternatieve communicatievormen en verkent met Angelique Campens het werk van architect Jacques Moeschal. Christophe Vekeman brengt werk van de Britse schrijfster Tamsin Calidas mee.
Jacques Moeschal bovenop zijn bekenste werk: de constructie Signal in Groot-Bijgaarden, 1963

Niet iedereen is een vlotte prater. Niet iedereen uit gedachten en gevoelens op dezelfde manier. Zijn er andere communicatievormen dan het gesproken woord denkbaar? Die vraag fascineert kunsthistorica en literatuurwetenschapster Leni Van Goidsenhoven. Samen met theatermakers, schrijvers, kunstenaars, therapeuten en orthopedagogen gaat ze op zoek naar alternatieve vormen van communicatie. De vele inzichten bundelde ze in het boek 'Ongehoord. Over kleine interacties wanneer woorden niet vanzelfsprekend zijn', verschenen bij Epo. Het boek leverde inspiratie voor een tentoonstelling in Museum Dr. Guislain in Gent.

Wie Brussel binnenrijdt langs de E40 uit de richting van de kust kan er niet naast kijken: een reusachtige betonnen sculptuur die eruitziet als een versteende golf op een sokkel. Het is een werk van de Belgische architect Jacques Moeschal, die nog heel wat meer op zijn palmares heeft. Zijn werk is te herontdekken op een tentoonstelling in Bozar, samengesteld door Angelique Campens.

De Britse journaliste Tamsin Calidas ruilde haar drukke bestaan in Londen in voor een landelijk leven op een klein Schots eiland. Een avontuur dat weinig leek op de idylle die ze zich had voorgesteld, beschrijft ze in haar boek 'Ik ben een eiland', verschenen bij Pluim. Christophe Vekeman verdiepte zich in haar ervaringen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet