Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Herbeluister Pompidou 20 januari 2021

kunst & cultuur

wo 20 jan. - 12:33

Barber van de Pol verdiepte zich in het leven van de Nederlandse schrijfster Carry van Bruggen. Ook Christophe Vekeman dook in een klassieker: de Zwitserse schrijver Friedrich Dürrenmatt. En schrijfster Saskia De Coster richt haar eigen sekte op.
Carry van Bruggen, een schrijfster om te (her)ontdekken

Carry van Bruggen (1881-1932) was een compromisloze schrijfster. Als vrouw en als Joodse voelde ze zich een buitenstaander in de culturele wereld van haar tijd. Het weerhield haar er niet van te schrijven, en duidelijk stelling in te nemen. In 'Er is geen ander zijn dan anders zijn' onderzoekt Barber van de Pol wat we vandaag nog kunnen leren van Carry van Bruggen. Het boek verscheen bij Querido.

Kan het matriarchaat de wereld redden? Schrijfster Saskia De Coster is overtuigd van wel, en om de ongelijkheid tussen de geslachten voor één en voor altijd te corrigeren richt ze met de hulp van Behoud de Begeerte haar eigen sekte op: De sekte van Saskia.

De Zwitserse schrijver Friedrich Dürrenmatt zou in 2021 honderd geworden zijn. In de Duitstalige wereld is er dit jaar dan ook volop aandacht voor zijn werk. Maar ook bij ons. Bij Athenaeum verscheen een nieuwe vertaling van zijn roman Justitia. Christophe Vekeman las het boek.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet