Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Herbeluister Pompidou 26 januari 2021

kunst & cultuur

di 26 jan. - 11:03

Nicky Aerts praat met fotografe Claudia Heinermann over haar project Siberian Exiles en met kunstenaar Boris Van den Eynden over zijn veelzijdige praktijk. Paul Robbrecht stelt BRUSK voor, een gloednieuwe kunsthal in Brugge.
Tekening van Gintautas, een Litouwer die de deportatie naar Siberië overleefde

Fotografe Claudia Heinermann richt de lens op de littekens van Europa. Zo bracht ze het verhaal van de zogenaamde Wolfskinderen, Duitse kinderen die op het einde van de Tweede Wereldoorlog ontworteld rondzwierven, en werkte ze rond de burgeroorlogen in ex-Joegoslavië. In haar nieuwe project, Siberian Exiles, rakelt ze een vergeten geschiedenis op:  het verhaal van de Balten die tijdens de Tweede Wereldoorlog op bevel van Stalin massaal naar Siberië gedeporteerd werden.

Boris Van den Eynden is een man van veel praktijken en evenveel nom de plumes. Tekstverwerking, vormgeving, literatuur, muziek en performance ... het is hem allemaal niet vreemd. En dat doet hij naargelang de situatie onder de naam Evelin Brosi, of Elvis Bonier, of Lorie Bevins ... Bij uitgeverij het balanseer verscheen onlangs zijn boek Thuis, een samenvatting van alles wat er ooit in de gelijknamige soapserie gebeurde.

De omgeving rondom het Groeningemuseum in Brugge wordt omgevormd tot een prestigieuze museumsite: BRUSK. Robbrecht & Daem Architecten en Olivier Salens Architecten zal er een nieuwe, duurzame kunsthal bouwen. Paul Robbrecht licht het ontwerp toe.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet